Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Op deze kletsnatte zondagmiddag was Altior - RODA'23 een wedstrijd waarin heel veel gebeurde.
Het publiek zat nog maar nauwelijks op de - gelukkig overdekte- tribune toen Altior bijzonder flitsend uit de startblokken geschoten was. Binnen twee minuten had Rick Keijzer Altior al op een 1-0 voorsprong gezet. En zes minuten later kreeg Tim Heikoop vrije doortocht naar het doel van RODA '23. Daar wist Tim wel raad mee: met een bekeken schuiver liet hij RODA-keeper Lars van Oerle kansloos: 2-0.
Wat gebeurt hier? De spelers van RODA, die de week ervoor nog keurig gelijk gespeeld hadden tegen de ongeslagen koploper ZGOWMS keken elkaar eens verbaasd aan.
Maar ze rechtten hun rug en al snel bleek waarom de ploeg hoog op de ranglijst staat. RODA viel aan, en Altior moest zich beperken tot verdedigen met af en toe een counter. Zo'n counter had overigens zomaar de 3-0 kunnen opleveren, maar helaas voor Altior lukte dat niet en viel het doelpunt aan de ander kant: Altior-keeper Jeroen kon een hard ingeschoten bal net niet goed  pareren en de bal verdween vanaf de voet van RODA-speler Miguel van Duin in de dak van het doel: 2-1. Altior streed voor wat het waard was, maar moest in de laatste minuut vóór rust toch nog een keer het hoofd buigen toen na niet goed ingrijpen van de verdediging via RODA-speler Douwe Leenders de gelijkmaker op het scorebord kwam: 2-2. Dit was ook de ruststand.
Na rust veel van hetzelfde: RODA had een overwicht, en Altior streed voor wat het waard was. Even werd gevreesd voor een ernstige blessure van onze onmisbare keeper Jeroen na een heldhaftige redding, maar gelukkig kon hij na verzorging door zijn deskundige broer Marco verder spelen.
Zo leek het toch op een puntendeling uit te draaien. Leek, want in de 88e minuut ging het dan toch nog mis: grensrechter Frank vlagde bij een RODA-aanval voor buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter Koene ging hier niet in mee. De voorzet werd in alle drukte door Thomas Steinhart
in het Altiordoel gewerkt: 2-3. Dolle vreugde bij RODA natuurlijk die hier al niet meer op gerekend hadden, maar wat een domper voor het zo hard werkende Altior.
Dat het in de blessuretijd door diezelfde Thomas Steinhart nog 2-4 werd omdat Altior alle risico's nam om nog een punt uit het vuur te slepen was alleen van belang voor de statistieken.
Hard gewerkt, maar verloren van een betere tegenstander. Met de versterkte degradatieregeling aan het eind van dit seizoen zal handhaving in de 2e klasse - en daarmee horizontale overgang naar de 2e klasse in het zaterdagvoetbal- een enorme opgave worden.
Zondag 13 november a.s een uitwedstrijd tegen DSOV in Vijfhuizen. Aanvang 14.00 u.             NvS