Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Altior heeft in de wedstrijd tegen de nieuwe fusieclub SCPB’22 (Sport Combinatie Pancratius Badhoevedorp) uit Badhoevedorp de punten niet thuis weten te houden.
De afgelopen week geïnstalleerde nieuwe LED-veldverlichting bewees gelijk haar waarde op deze regenachtige, koude en donkere novembermiddag. En gesterkt door de overwinning van een week eerder begon Altior vol goede moed aan deze wedstrijd.
Al snel werd duidelijk dat Altior een moeilijke middag tegemoet ging tegen de nummer drie van deze klasse 2B West 1. En dat niet alleen vanwege de gure koude wind die zorgde voor een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt. Daarbij was het spel Altior te slordig en te gehaast. Met goed verzorgd spel werd de Altior achterhoede regelmatig door SCPB’22 onder druk gezet. De eerst 20 minuten nog zonder resultaat, maar toen werd de wedstrijd binnen 5 minuten beslist:
Tussen de 20e en de 25e minuut wist de levensgevaarlijke SCPB’22 spits Bas Pel 3x te scoren.
Een onvervalste hattrick dus.Eerst wist hij een diepe bal in de rebound achter Altior-keeper Jeroen Sassen te schieten:0-1. Vervolgens speelde twee minuten later Sven de Regt een vrije schop zomaar in de voeten van een tegenstander die snel Bas Pel aan het werk zette: 0-2.
En drie minuten daarna werd Altior opnieuw overrompeld en wist de SCPB spits koppend zijn hattrick te voltooien: 0-3.
Tot de rust had Altior verder weinig tot niets in te brengen en stond SCPB’22 keeper Desmond van de Moot te blauwbekken van de kou zonder in actie te hoeven komen. Ruststand: 0-3.
Nadat trainer Arjan voor zijn spelers in de rust een peptalk had gehouden bleef Altior-aanvoerder Tom van der Weijden, die al niet geheel fit aan de wedstrijd was begonnen, geblesseerd achter in de kleedkamer en was Sem van den Berg zijn vervanger.
In de 49e minuut ging de Altior verdediging weer in de fout. Nu was het Tom van Vliet die een vrije schop op eigen helft zo maar in de voeten van een tegenstander speelde. Opnieuw volgde er een diepe bal op spits Bas Pel die zijn vierde doelpunt van de dag liet noteren: 0-4.
Het was aan keeper Jeroen Sassen te danken dat de score niet verder opliep door een aantal fraaie reddingen.
Trainer Arjan van der Laan maakte van de situatie gebruik om een aantal jonge spelers wedstrijdervaring op te laten doen.Hij bracht Pim Lek en de debuterende Thijs Koopman in het veld. Deze jonge spelers deden het zeker naar behoren en dat gaf de trainer een prima gevoel.
De -spreekwoordelijke- eretreffer van Altior werd in de 89e minuut gemaakt: Na goed doorzetten van spits Rick Keijzer kwam de bal bij Eray Bozkurt die de bal laag onder de uitkomende SCPB’22 doelman van der Moot in het net schoof waarmee de eindstand bereikt werd: 1-4.
Gelukkig (vanwege de echt ijzige waterkou) floot de uitstekende scheidsrechter Neander Laros uit Rhoon na 90 minuten af.
“Dit SCPB was vandaag een maatje te groot voor onze jongens” was na afloop de conclusie van trainer Arjan van der Laan.
“Hopelijk gaat het volgende week in de uitwedstrijd tegen DCG in Amsterdam beter.”       AO/NvS