Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

In de uitwedstrijd bij DSOV in Vijfhuizen heeft Altior de eerste overwinning van het seizoen 2022-2023 behaald. In een sportieve wedstrijd onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Harry Haripersad uit Rotterdam werd een 2-3 overwinning geboekt.
De eerste helft was duidelijk te zien waarom beide ploegen in de onderste regionen van deze klasse 2B vertoeven. DSOV ( 11e plaats met 6 gespeeld en 5 punten) was optisch wel iets beter dan Altior (14e plaats met 6 gespeeld 2 punten). Maar het spel was te langzaam en de kansjes waren aan beide kanten zeldzaam. En mochten de aanvallers van beide verenigingen dan toch gevaarlijk worden, dan waren daar de beide prima doelmannen Jeroen Sassen (Altior) en Bjorn Haggerty (DSOV) die van geen wijken wisten. Ruststand derhalve 0-0.

Na rust ontstond echter een geheel andere wedstrijd:
In de 48e minuut was het Altior dat opeens uit het niets op een 0-1 voorsprong kwam.
Bij een snelle aanval over links trok Tim Heikoop de bal strak voor en de net ingevallen DSOV linkervleugelverdediger Stan Raji raakte de bal verkeerd en passeerde zijn eigen keeper: 0-1.
De wedstrijd werd direct levendiger en feller. Het tempo ging aan beide kanten omhoog wat meteen meer kansen tot gevolg had.
In de 56e minuut een mooi actie van Altior-aanvoerder Tom van der Weijden aan de rechterkant.
Hij passeerde op snelheid zijn tegenstander en trok de bal goed terug naar de rand van het strafschopgebied. Daar stond Tim Heikoop klaar om de bal met een prachtige dropkick als een streep in het doel te schieten: 0-2!
Vol overgave probeerde DSOV het spel naar zich toe te trekken.En binnen 10 minuten was de stand weer gelijk.
In de 60e minuut was het de sterke DSOV spits Spiros Lomis die goed doorzette en hard inschoot: 1-2.  Vijf minuten later kreeg de ingevallen DSOV spits Nicolai Bogomolov de bal wat gelukkig mee en wist de gelijkmaker te scoren: 2-2.
Veel Altior supporters dachten toen aan de week ervoor. Ook toen stond Altior (tegen Roda '23) met 2-0 voor, werd het 2-2 en werd in de laatste minuten  de wedstrijd verloren.
Zover lieten de mannen van trainer Arjan van der Laan het dit keer gelukkig niet komen.
Nadat eerst DSOV keeper Bjorn Haggerty een prachtige vrije schop van Tim Heikoop -na een overtreding op Tom van der Weijden- nèt uit de rechter beneden hoek had gehaald was het in de 78e minuut toch weer raak voor Altior:
Na geklungel in de DSOV achterhoede was het Tom van der Weiden die goed doorging en de bal keurig breed neerlegde voor de helemaal vrijstaande Tim Heikoop. Een bekeken schuiver van Tim bracht Altior weer op voorsprong: 2-3.
Met man en macht werd deze kostbare voorsprong verdedigd. DSOV was de laatste 10 minuten steeds op de helft van Altior te vinden maar de achterhoede stond als een huis.
De ingevallen spelers pasten zich prima aan en toen scheidsrechter Haripersad na 94 minuten voor de laatste maal floot was de eerste overwinning voor Altior een feit.

Trainer Arjan van der Laan glunderde van oor tot oor en was met name trots op de mentale weerbaarheid van zijn team. “Een 2-0 voorsprong opnieuw uit handen geven maar dan toch terug knokken en de winnende treffer weten te scoren dat is echt klasse".
“Dit geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden”.
Zondag 20 november a.s. om 14.00 uur: de thuiswedstrijd tegen SCPB ’22, de nieuwe fusie club uit Badhoevedorp.                                                                                    AO/NvS