Datum

5 september 2020 17:00

Accommodatie

Onbekend

Voor de tweede bekerwedstrijd in deze poule ging Altior op bezoek bij de Scheveningse Voetbal combinatie (SVC'08) die tegenwoordig voetballen op het prachtige sportcomplex Oosterpark in Wassenaar. "Geen verkeerde tegenstander" volgens trainer Arjan v.d. Laan.De ploeg komt uit in de 2e klasse C op zaterdag en was ooit tegenstander van TAVV. Door het grote aantal clubs wat  in West 2 naar het zaterdagvoetbal is verhuisd kan je tegenwoordig wel spreken van een verschil: over het algemeen zijn die zaterdagclubs sterker dan de clubs die op zondag in dezelfde klasse uitkomen.

Met die wetenschap gewapend begon Altior uitstekend aan de wedstrijd. Maar eerst was er een minuut stilte omdat beide clubs in de voorafgaande week een sterfgeval te betreuren hadden. Bij Altior betrof dat de slechts 33 jaar oude speler van Altior 7, Thomas van Weeren. Met de weer beschikbare Ed van der Weijden als welkome versterking in het team schoot de ploeg flitsend uit de startblokken en al in de vijfde minuut verdedigde SVC'08 slecht uit en lanceerde Ed z'n broer Tom die de SVC-keeper wist te verschalken: 0-1!

Altior moest terug en een goed combinerende tegenstander kwam in de 20e minuut op gelijke hoogte toen Altior-keeper Jeroen Sassen werd omspeeld 1-1. Altior was nu de counterende ploeg, en na nog een mooie redding van Jeroen werd het in de 45e minuut toch 2-1 toen een harde schuiver doel trof: 2-1 en rust.

Niet getreurd: Vlak na rust brak de beste fase van Altior aan. In de 52e minuut kon Ed alleen door een overtreding gestuit worden. En aangezien hij in het strafschopgebied aan z'n shirt vastgehouden werd, betekende dat: penalty! Daar wist captain Thijs Noordsij wel raad mee: 2-2.

Met een beetje geluk had er voor Altior in die fase meer ingezeten. We zagen enkele snelle uitvallen. Maar SVC'08 vocht verbeten terug, met o.a. nog een schot op de paal en Altior moest "tot het gaatje" gaan. Dat lukte met veel strijd, al kwamen er in het laatste kwartier wel wat kleine blessures voor. "Oplappen en weer door" volgens trainer Arjan, die tenslotte concludeerde dat er na de oorwassing van de week ervoor tegen Voorschoten "Twee stappen vooruit" waren gedaan. Eindstand 2-2: Een mooi resultaat.

De volgende en laatste bekerwedstrijd  is zondag 13 september om 14.00 u, uit bij zondag-eerste klasser Den Hoorn in Delf aan de Zuidhoornseweg 4 (A4 richting Den Haag, Afslag 13 Den Hoorn)                                                                                                                                        NvS.

N.B.: De foto's zijn van Jaap Lolkema, haaglandenvoetbal. Op die site is ook een verslag van deze wedstrijd te vinden.