2435AN
ZEVENHOVEN
tel. 0172-538906

Zevenhoven | De werklust was groot, de spanning ook, maar zoals zo vaak in een derby was van goed voetbal zelden sprake. Altior worstelde zich uiteindelijk langs het gehavende Zevenhoven, mede door toedoen van de uitblinkende broers Ed en Tom van der Weijden. Zij maakten overduidelijk het verschil en namen hun ploeg op het juiste moment bij de hand.

Een gehavend Zevenhoven zoals gezegd. Falco de Lange genoot van een wintersport. Sjoerd Zuijdervliet en keeper Jordy Aartman waren geblesseerd, en Maurits Splinter moest de strijd na vijfentwintig minuten al staken. Voor Aartman keepte de jonge Swen Bakker en hij liet zich al vroeg in de wedstrijd gelden. Eerst in negatief opzicht toen hij geheel onnodig Luuk den Haan neerhaalde in het zestienmetergebied, wat vanzelfsprekend een penalty opleverde voor de bezoekers. Daarna in positief opzicht toen hij knap de zelf veroorzaakte penalty van Tom van der Weijden wist te stoppen. Ook Altior kende een keepersprobleem en moest hierdoor terugvallen op tweede doelman Mike van Tol. De kleine keeper had duidelijk moeite met de druk, stompte na vijf minuten spelen knap een prachtig schot van Nick Mooren uit zijn doel maar liet na zo’n twintig minuten spelen een makkelijk ogende bal van de schouder stuiteren en deponeerde deze hierdoor onbedoeld voor de voeten van de mee opgekomen Berry Peters die gemakkelijk kon binnenschieten.

De verassende 1-0 hield niet lang stand. Altior reageerde eigenlijk direct en voerde het tempo vanaf dat moment op. Niet dat de bal vloeiend van voet naar voet ging, maar de wil om de gelijkmaker te forceren was wel duidelijk zichtbaar bij de oranjehemden. Een goed genomen corner werd in de vijfentwintigste minuut door Ed van der Weijden knap ingekopt. Geen Zevenhoven-verdediger die de aanvaller hierbij in de weg stond overigens en zodoende werd de stand weer in evenwicht gebracht. Toch was het Zevenhoven dat met een voorsprong de rust in zou gaan want arbiter Sinke gaf ook de thuisploeg een penalty na een handsbal in het Altior-strafschopgebied. Damon Boon durfde achter de bal te gaan staan en stuurde ijzig kalm keeper Van Tol de verkeerde hoek in: 2-1.

“Een terechte overwinning, want ik vond ons de ploeg die beter voetbalde. Zevenhoven schoot alleen maar ballen naar voren om gevaarlijk te worden.”

Ed van der Weijden | Middenvelder Altior

In de eerste helft waren de ploegen qua spelbeeld goed aan elkaar gewaagd, de tweede helft was daarentegen overduidelijk voor Altior. Net zoals vorige week kon Zevenhoven geen potten meer breken, de bezoekers profiteerde hier optimaal van. Luuk den Haan maakte al snel na rust de 2-2 toen hij koel de uitkomende Bakker wist te passeren na een mooie assist van Ed van der Weijden. Diezelfde Van der Weijden tekende een kwartier voor tijd de 2-3 aan en besliste, na later bleek, hiermee de wedstrijd. Het was geen toeval dat juist hij de druk bezochte derby in het voordeel van de bezoekers wist te draaien. Samen met broer Tom waren zij overduidelijk de beste spelers van het veld, beschikken over een meer dan gemiddelde techniek en waren zelden te betrappen op een fout. Ondanks dat bleef Zevenhoven knokken en zoeken naar de gelijkmaker, die er bijna ook nog kwam. Want wanneer Berry Peters een schoenmaat groter zou hebben gehad zou hij de bal vanuit een hoge voorzet bij de tweede paal wellicht hebben kunnen binnentikken. De gelijkmaker bleef dus uit en Altior duwde Zevenhoven hiermee nog steviger op de onderste plaats. De bezoekers deden uiteraard goede zaken en nemen met deze overwinning afstand van in ieder geval de onderste twee degradatieplaatsen.

Ed van der Weijden was uiteraard erg content met de overwinning en zijn eigen spel. “Ja, erg blij met m’n twee goals en assist. Hiermee heb ik een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een voor ons erg belangrijke overwinning. We sluiten nu weer aan bij de middenmoot. Of het uiteindelijk allemaal goed gaat komen met ons durf ik nog niet te zeggen, daarvoor vind ik ons nog niet op het niveau waar we kunnen zijn.”

Zevenhoven-speler Berry Peters was uiteraard teleurgesteld na afloop. “Het zit ons zeker niet mee, we hadden al wat geblesseerden, dan valt Maurits ook nog uit en je weet dat Robert Mooren en Nino van Eck niet geheel fit zijn. Jammer, want de eerste helft geven we niet veel weg. De tweede helft geven we Altior teveel ruimte en dat moet je niet doen tegen de gebroeders Van der Weijden. Wel leuk dat ik tegen ze scoorde, maar daar hebben we uiteindelijk niets aan. Ik had die tweede ook graag gemaakt. We gaan het zien nu, we blijven strijden om in deze klasse te blijven en anders gaan we eruit en hebben we er alles aan gedaan.”