Aarlanderveenseweg 1
2445AR
AARLANDERVEEN
tel. 0172-573150

Aarlanderveen | In een zeer enerverende wedstrijd onder erbarmelijke weersomstandigheden is het Altior niet gelukt om koploper Aarlanderveen punten af te snoepen. In een wedstrijd waarin van alles gebeurde werd het toch redelijk opgekomen publiek op spektakel getrakteerd dat uiteindelijke eindigde in 4-3.

“Zes gele kaarten, twee rode en uiteindelijk zeven goals, de mensen kregen een leuke derby te zien”

Tom van der Weijden had ondanks het verlies wel genoten van de derby

Aarlanderveen begon – met de sterke wind in de rug – sterk aan het duel en Altior had dan ook niet veel in te brengen. Middels hoge ballen in de zestien werd er veel gevaar gesticht. Al na acht minuten ging de bal op de stip voor Aarlanderveen nadat een speler van de thuisploeg tegen de grond was gelopen. Aanvoerder Thom Nouwens ontfermde zich met succes over dit buitenkansje, 1-0. Drie minuten later zag Chris den Haan de rode kaart na een onnodige en harde tackle op het middenveld en moest Aarlanderveen door met tien man. Bijna tachtig minuten met een man meer zou Altior kansen moeten beiden, maar niks was minder waar. De thuisploeg voetbalde vrolijk verder en liep via een eigen goal en nog een rake vrije trap van wederom Nouwens uit naar een 3-0 ruststand. Altior moest de hele eerste helft genoegen nemen met slechts één kans en daarmee was alles gezegd.

Na rust verscheen er een compleet ander Altior binnen de lijnen. Vol energie zocht men de aanval en de naar SV Nieuwkoop vertrekkende Arjan van de Laan zag al snel de 3-1 vallen. Na een mooi één-tweetje tussen Tom en Ed van der Weijden schoot de jongste en eerstgenoemde de aansluitingstreffer tegen de touwen.
Het spel golfde nu op en neer en het was nu Altior dat met de rug in de wind voor veel gevaar zorgde. Net na een uur spelen lag het spel tweemaal stil en moesten beide doelmannen vervangen worden. Altior-keeper Koen den Elzen liep een knieblessure op, Maico du Chatinier, de doelman van de thuisploeg, moest zich laten vervangen met een vinger uit de kom.
Altior bleef aandringen, stichtte gevaar maar de goal viel aan de andere kant. Uitgerekend de van Altior overgekomen Eray Boskurt bracht de marge weer terug op drie. Een kwartier voor tijd bracht Sem van den Berg de spanning weer terug toen hij de 4-2 aantekende.

Drie minuten later kwam het numerieke overtal van Altior ten einde toen de ingevallen Tom de Boer te fel doorging op Aarlanderveen-goalie Martijn Zeilstra en ook de rode prent getoond kreeg. Het maakte geen verschil in het spelbeeld en op aangeven van broer Tom leek Altior via een rake kopbal va Ed van der Weijden op 4-3 te komen. Scheidsrechter ten Voorde wees naar de middenstip, maar toen ging alsnog de vlag van de Aarlanderveen-grensrechter omhoog. Na overleg werd dit doelpunt, tot grote verontwaardiging van Altior alsnog afgekeurd. En de blessuretijd zette Ed van der Weijden alsnog de 4-3 op het bord maar voor een complete comeback bleek niet meer genoeg tijd te zijn.

Na afloop gaf aanvoerder Tom van der Weijden aan dat hij ondanks het verlies wel had genoten van de middag op Sportpark Polderpark. “Vooropgesteld denk ik dat iedereen een hele leuke derby te zien heeft gekregen. Er zal van alles in. Zes gele kaarten, twee rode en uiteindelijk zeven goals.” Wel was de captain van mening dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg. “Aarlanderveen overklaste ons de eerste helft met de wind mee. Binnen het half uur stonden we met 3-0 achter, maar de tweede helft hebben we weer laten zien waartoe we instaat zijn. We maken drie doelpunten op bezoek bij de koploper. Het is knap wat Aarlanderveen met een man minder een minuut of zeventig op de mat heeft gelegd, maar kijkend vanuit ons denk ik dat deze verliespartij alsnog zonde is en er meer in had gezeten. We hadden wel wat beslissingen van de scheids in ons voordeel mogen hebben. Er worden twee goals afgekeurd en er was nog een penaltymoment waarbij de bal niet op de stip ging.”

Dat uitgerekend Bozkurt, die onder Van der Laan niet altijd op een basisplaats kon rekenen bij de Langeraarders, de uiteindelijk winnende treffer maakte noemt Van der Weijden “extra zuur” maar het is zijn oud-ploeggenoot gegund. “Onze manier van spelen paste niet altijd helemaal bij Eray waardoor hij niet altijd aan de aftrap verscheen. Maar Eray is een topgozer en een goede voetballer. Als het aan mij ligt trekt hij komend seizoen weer ons oranje aan hoor. Maar dat hij de vierde goal maakt is voor hem lekker en voor ons heel zuur.”

Door dit resultaat is Aarlanderveen ‘herbstmeister’ en dus de trotse koploper in klasse 3A. Altior moet genoegen nemen met een tiende plaats op de ranglijst.