Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Langeraar | Altior heeft zeer goede zaken gedaan met het oog op de ranglijst. De Langeraarders versloegen de Leidse laagvlieger en klommen van de elfde naar de veilige achtste stek. Net als de eerste ontmoeting eindigde het duel in 3-1 in het voordeel van de ploeg van Arjan van der Laan.

Waar het uitduel al binnen het uur beslist was, bleef het ditmaal tot het einde toe spannend. Lange tijd prijkte er een 1-1 stand op het bord totdat vier minuten voor tijd arbiter Nadal Jongeneel na een overtreding op Ed van der Weijden naar de stip wees en Lugdunum-speler Dylan Hiwat voor de overtreding zijn tweede gele kaart toonde. Zekerheidje Tom van der Weijden, die in de ontmoeting met Zevenhoven echter liet zien van elf meter te kunnen missen, ging achter de bal staan en besliste het duel alsnog in Langeraars voordeel.

Vier minuten later profiteerde Altior optimaal van de man meer situatie en het slotoffensief van de bezoekers. Weer werd Ed van der Weijden op onreglementaire wijze een halt toegeroepen en wederom kon Jongeneel niet anders dan fluiten en wijzen naar de stip. De jongste Van der Weijden-telg ging voor de tweede maal achter het buitenkansje staan en zette zonder moeite de 3-1 eindstand op het bord.

“We staan eindelijk in de veilige zone, waar we horen te staan.”

Tom van der Weijden | Aanvoerder Altior

Tom van der Weijden bekende na afloop dat hij toch wel wat extra druk voelde bij de eerste strafschop na de eerdere misser in Zevenhoven. “Het was natuurlijk een belangrijk moment, het stond 1-1 en het was niet lang meer. Maar hij ging er weer in en zo heb ik de gemiste penalty van tegen Zevenhoven weer goed kunnen maken.”

De eerste helft was van beide kanten niet al te best en Lugdunum was misschien wel de gevaarlijkste ploeg. Het waren dan ook de bezoekers die met een 0-1 voorsprong de thee opzochten. “We hadden het de eerste helft lastig. Zij speelde voornamelijk de lange bal waardoor ze steeds de druk op onze verdediging legde. We misten ook een beetje stootkracht voorin mede doordat Tim Heikoop al vroeg uitviel. Ook Luuk den Haan deed niet mee, die raakte afgelopen donderdag geblesseerd. Na de 0-1 ruststand stond er in de tweede helft wel een ander Altior. Ed werd in de spits gezet en dit betaalde zich uit. Hij zette steeds druk op hun verdediging en scoort vanuit een corner de gelijkmaker.”
Dat Lugdunum uiteindelijk met lege handen vertrekt hadden de Leidenaren volgens Van der Weijden geheel aan zichzelf te danken. “We krijgen twee strafschoppen omdat ze gewoon af en toe de weg kwijt waren met een aantal bizarre overtredingen en tackles en dus twee strafschoppen tot gevolg.”

Door de late zege maken de Langeraarders zoals gezegd een aardige sprong op de ranglijst, iets dat de captain wel kon bekoren. “Dit is wel een lekkere zaterdag zo ja. We staan eindelijk in de veilige zone, waar we horen te staan.”