Doelpunt! Of toch niet? Ongelukkig Altior verliest bij RVC'33 - Altior

Doelpunt! Of toch niet? Ongelukkig Altior verliest bij RVC'33

RVC '33 1

1 - 0

Altior 1

Competitie

3e klasse A

Datum

28 oktober 2023 14:30

Scheidsrechter

R. Sulaiman

Accommodatie

Sportpark RVC '33
Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203


Reeuwijk-Dorp | In een gelijk opgaande wedstrijd heeft Altior in Reeuwijk-Dorp een 1-0 nederlaag geleden. Beide ploegen begonnen de wedstrijd met vier punten uit vier wedstrijden en dus deed de thuisploeg uitstekende zaken. Zij kunnen nu naar boven kijken, waar de ploeg van Arjan van der Laan in de onderste regionen terecht komt.

“Hij was tot twee keer toe over de lijn, ook de keeper zei het na afloop”

Tim Heikoop over hét moment in de eerste helft

Altior kwam sterk uit de startblokken en na vier minuten was het Tim Heikoop die behendig van zijn verdediger wegdraaide en RVC’33-doelman Stefan van de Meer in de korte hoek leek te verrassen. Van der Meer wist de inzet namelijk niet te klemmen en na wat gegrabbel haalde hij de bal alsnog uit de doelmond. Volgens Altior was de bal de doellijn gepasseerd waar de thuisploeg uiteraard het tegendeel beweerde. Omdat scheidsrechter Ramie Suliaman uit Capelle aan den IJssel het niet met honderd procent zekerheid kon constateren en er was geen VAR of doellijntechnologie was liet hij – ondanks de protesten – doorspelen.

Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen voor de onderbreking werd er niet (meer) gescoord.
Na de rust voerde Altior de druk op en kreeg enkele zeer goede kansen. Tot tweemaal toe stond doelman Van der Meer oog in oog met Altior-spits Luuk den Haan maar beide kansen waren niet aan hem besteed. En als zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant.
Bij een snelle RVC’33-aanval over rechts kwam de bal strak voor het Altior-doel en wist Rens Mathot de bal achter Altior-doelman Koen den Elzen te plaatsen en zo voor de 1-0 voorsprong te zorgen.

Met een aantal verse wissel bracht trainer Arjan van de Laan nog meer snelheid in de ploeg, maar verder dan een prachtige vrije schop van Tom van de Weijden – die door keeper van der Meer katachtig uit de bovenhoek werd gehaald – kwam Altior niet.

“Zuur”, aldus een teleurgestelde Tim Heikoop. “Hier had zeker meer ingezeten. Ik denk dat we zomaar een kans of zes à zeven creëren, maar niet scoren. En bij de eerste de beste kans voor hun is het wel raak. Nou wij scoorde wel natuurlijk, die bal van mij was tot twee keer toe over de lijn maar de scheids telde ‘m niet. Na afloop sprak ik hun doelman nog en die zei ook dat de bal over de lijn was.”
Wel was de aanvaller hoopvol gestemd. “Als we zo blijven spelen komt het vanzelf goed, alleen moet het net even de goede kant op vallen. Dit was vooral een ongelukkige wedstrijd voor ons.”
Ook op persoonlijk vlak zat het niet mee voor Heikoop die na weken blessureleed weer terugkeerde in de basis. “Ik kreeg in een duel een tik achterop mijn knie waardoor ik helaas niet meer verder kon.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A

Opstelling Altior:
Koen den Elzen, Thijs Koopman, Tom van Vliet, Mika Valentijn, Sven van Vliet (Stan Janssen); Ed van der Weijden, Sam van der Meer (Stan van Vliet), Tom van der Weijden ©, Rick Keijzer (Reber Taha); Tim Zwirs (Luuk den Haan), Tim Heikoop (Pim Lek)

Bron: Aad Otto
Foto’s: Letty Blanken – klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijdDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!