Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

Bodegraven | Altior is er tegen ESTO niet in geslaagd de opmars die men na de winst op Zevenhoven en Lugdunum had ingezet voort te zetten. In Bodegraven werd een – zeker voor rust – prima spelend Altior op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Naast de punten verloor het ook aanvoerder Tom van der Weijden die na vijfenzestig minuten een directe rode kaart getoond kreeg.

Altior begon sterk aan de wedstrijd. Arjan van der Laan had ervoor gekozen om aanvoerder Tom van der Weijden ditmaal centraal achterin te posteren. Met de veelal inschuivende libero waren het de bezoekers die de overhand hadden in de beginfase. Toch was het ESTO dat na zeven minuten de eerste grote kans kreeg, maar doelman Mike van Tol wist met een mooie redding de openingstreffer te voorkomen.

Altior deed ook van zich spreken en kreeg kansen via Tim Zwirs en Ed van der Weijden, maar steeds werd het schot op het laatste moment geblokt of het schot ging net naast.
Na ene half uur spelen moest Van Tol wel vissen toen na snelle counter van ESTO-aanvaller Thomas Mouthaan een voorzet vanaf de rechterkant vrij kon inkoppen. De Langeraarders waren, gesteund door het eigen vertoonde spel, niet van de leg en gingen middels verzorgd spel op zoek naar de gelijkmaker. Daar was het een minuut voor rust dichtbij maar Ed van der Weijden zag zijn kopbal op de lat boven de kansloze doelman uiteenspatten.

Na rust in eerste instantie hetzelfde beeld. Altior qua veldspel wat beter maar ESTO kon makkelijk standhouden. Tot twintig minuten na rust de rode kaart de wedstrijd compleet veranderde. Tom van der Weijden kwam van achteren in op zijn tegenstander en scheidsrechter Guus van Ekelenburg uit Leiderdorp was onverbiddelijk en toverde tot ieders verbazing en rode kaart uit zijn kontzak.
Waar bij Altior de kopjes direct gingen hangen, wisten de gastheren wel raad met de overtalsituatie. Thomas Mouthaan maakte er in het laatste kwartier met twee goals zijn hattrick compleet en zorgde zo voor de 3-0 einduitslag.

“Het was denk ik een domme overtreding, maar ik had wel de intentie om de bal te spelen”

Tom van der Weijden over zijn rode kaart die de wedstrijd besliste

Tom van der Weijden baalde als vanzelfsprekend van de nederlaag. “Wij waren de eerste helft eigenlijk een klasse beter dan ESTO. Wij hadden de bal en bepaalden het spel. Al maken wij onze kansen af kan je met misschien wel een 0-2 voorsprong de rust in. In plaats daarvan staan we 1-0 achter en belonen we onszelf dus niet voor ons goede spel. De tweede helft is de wedstrijd eigenlijk gespeeld toen ik de rode kaart pakte. Hierna liep ESTO gemakkelijk uit naar de overwinning.”

Bij de getoonde rode kaart zette de aanvoerder wel zijn vraagtekens. ““Ik vond ‘m zeker niet terecht nee. Het was denk ik een domme overtreding, maar ik had wel de intentie om de bal te spelen. ESTO had enorm veel overtredingen gemaakt waarvoor geen kaart werd getrokken en hierbij trekt ‘ie ineens rood uit zijn zak.”

Het ‘experiment’ met Van der Weijden als inschuivende libero beviel de creatieveling goed. “Het was zowel een tachtische keuze van de trainer als één die ontstaan is doordat we momenteel daar een aantal spelers missen. Een aantal seizoenen geleden heb ik daar ook regelmatig gespeeld en de trainer koos er dit keer voor om mij hier neer te zetten zodat we konden opbouwen van achteruit. Ik kwam veel in balbezit dus dit lukte behoorlijk.”