1187ZT
AMSTELVEEN
tel. 020-6451835

Altior is in de uitwedstrijd in Bovenkerk tegen Roda’23 weer met beide voeten op de grond gezet.
Aan de goede flow waarin het team zat kon vandaag geen vervolg worden gegeven, want tegen het op de vierde plaats staande Roda’23 werd een kansloze 5-1 nederlaag geleden.
Het begin zag er nog wel goed uit voor Altior. In de 2e minuut was er eerst een mooi schot van Tim Heikoop dat nog door de keeper werd gekeerd maar in de rebound was een schot van Eray Bozkurt via het been van een verdediger toch raak: 0-1.
Binnen 10 minuten dacht Roda’23 de schade gerepareerd te hebben maar een schijnbaar doelpunt uit een mooie kopbal werd afgekeurd wegens buitenspel.
Roda’23 was en bleef de bovenliggende partij en Altior moest alle zeilen defensief bij zetten om niet overlopen te worden. De snelle en behendige vleugelspitsen zorgden voor veel gevaar, maar steeds stond er een been in de weg of was het keeper Jeroen Sassen die alles onschadelijk maakte.
In de 36 minuut was de gelijkmaker dan toch daar. Na balverlies op het middenveld werd de bal snel via een paar schijven naar de vrijstaande vleugelspits Abdellah Attaij gespeeld. Met een mooie schijnbeweging werd Stan Jansen op het verkeerde been gezet en vervolgens verdween zijn diagonale schot in de verre hoek: 1-1. Wat ook de ruststand was.
Na rust was het enkel Roda’23 dat de klok sloeg. In de 49e minuut werd een prachtige diepe bal prima meegenomen, werd doelman Jeroen Sassen met een schijnbeweging gepasseerd en verdween de bal in het doel: 2-1. Altior probeerde wel wat terug te doen maar de kansen waren voor de mannen uit Bovenkerk. In de 68e minuut werd de score verder uitgebreid: een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van vleugelverdediger Ocean Coesel die vanaf tien meter de bal hard inschoot: 3-1. Roda’23 ging steeds makkelijker spelen en Altior liep achter de feiten aan.
Trainer Arjan van der Laan probeerde met verse invalkrachten nog het tij te keren. Roda’23 wist echter wel raad met de ruimte die er nu ontstond en door doelpunten in de 82e en 92e minuut kwam de eindstand van 5-1 op het bord.
Toen scheidsrechter Rob Wassink uit Hoofddorp (die veel gele kaarten in deze toch sportieve wedstrijd uitdeelde) voor de laatste maal floot was iedereen het er over eens:
“Een welverdiende overwinning van Roda’23 op een Altior dat niet het niveau van de vorige wedstrijd haalde.”
Na afloop beaamde Trainer Arjan van der Laan dat Altior terecht verloren had van een betere ploeg.
De komende wedstrijden zal duidelijk worden of Altior rechtstreekse degradatie kan voorkomen en een plek bij de promotie/degradatie-kandidaten kan bereiken.
Zondag 2 april a.s. is daar de belangrijke thuiswedstrijd tegen DSOV. Dan moeten de punten weer gepakt worden. Hopelijk zijn er weer veel supporters aanwezig om onze jongens aan te moedigen.