2153ES
NIEUW-VENNEP
tel. 0252-673518

De uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde DIOS in Nieuw Vennep is voor Altior in een grote teleurstelling geëindigd. DIOS, een grote vereniging met 1100 leden heeft de pech dat haar beste voetballers vaak weggekaapt worden door verenigingen die hoger spelen. Wat overblijft is een mix van jeugdige spelers met een paar routiniers, die vandaag wel de betere was van Altior.
Altior begon nog wel goed en had na 10 minuten al 4 à 5 kansen en een aantal corners gehad. Ondanks dat het volgens radioverslaggever Theo Leliveld in de fase "wachten was op een doelpunt van Altior" leverde dat ondanks enkele mooie aanvallen niets op. Een schot van Tim Heikoop verdween naast het doel. Maar wat gebeurde er vervolgens in de 19e minuut: de allereerste aanval van DIOS leverde een schot vanaf zo'n 30 meter op. Keeper Jeroen Sassen verkeek zich volledig op deze doelpoging van Robin van der Voort: 1-0. Er knakte iets bij Altior en de ploeg was het even kwijt. De scheidsrechter schoot nog wel te hulp en laste in de 22e minuut een drinkpauze in (bij 14 graden boven nul? Wat gaat dat van de zomer worden) maar het hielp weinig. Altior speelde niet "diep" genoeg en de voorhoede stond teveel op één lijn. Ook lag het speltempo veel te laag en werd er te weinig druk gezet. Spelverdeler Tom van der Weijden kreeg het zwaar te verduren: er werden veel overtredingen op hem gemaakt. Altior kreeg de meeste kansen en een tiental corners, maar DIOS-keeper Koen de Hartog gaf geen krimp. En de DIOS-counters bleken levensgevaarlijk, maar Altior-keeper Jeroen wist alle doelpogingen onschadelijk te maken. Ruststand 1-0.
Al heel snel na rust kreeg Altior een nieuwe domper te verwerken. DIOS-spits Ralph Noordam - een scout van vv Hoofddorp kwam speciaal voor hem kijken- scoorde de 2-0. De Altior-verdediging had duidelijk geen vat op deze speler en kwam steeds een stapje tekort. En toen een van richting veranderd schot op de lat van het Altiordoel eindigde waarop de terugspringende bal ingekopt werd door DIOS-speler Jeffrey Hoefkens: 3-0, vocht Altior voor een verloren zaak.
Acht minuten voor tijd scoorde Tim Heikoop nog wel de tegentreffer: 3-1 en kwam er nog wel wat strijdlust boven. Maar het was te weinig en te laat. Zoals de spelers zich ook wel realiseerden, waarbij nog wel wat irritatie naar boven kwam. Eindstand 3-1.
Trainer Arjan van der Laan sprak na afloop van een pijnlijke nederlaag en memoreerde het vele balverlies, de vele fouten die gemaakt werden en het gebrek aan snelheid en rugdekking in de achterhoede. De "boost" van de tegentreffer kwam te laat.
Zo wordt het ontlopen van directe degradatie een welhaast onmogelijke opgave. Terwijl bijvoorbeeld concurrent KDO deze zondag wel de drie punten binnenhaalde.
Zondag 7 mei a.s. heeft Altior rust en de week daarna volgt op 14 mei de thuiswedstrijd tegen Soest.                                                          NvS
De foto's zijn van Sven van Vliet, Cor Koeleman en Loek van Kessel.