Willem Tomassenlaan 10
3829BX
HOOGLANDERVEEN
tel. 033-2571918

Een zeker in de eerste helft uitstekend spelend Altior is er nèt niet in geslaagd de drie punten mee te nemen naar Langeraar. Want In de 94e (!) minuut moest in Amersfoort tegen vv Hooglanderveen alsnog de gelijkmaker worden geïncasseerd.

Altior kwam prima uit de startblokken .
Op het winderige sportcomplex van Hooglanderveen wist Altior met goed positiespel direct het initiatief te nemen. En in de 8e minuut was het al raak: Een prima pass van aanvoerder Tom van der Weijden werd goed mee genomen door Tim Heikoop. Met een mooie schijn beweging werd zijn tegenstander op het verkeerde been gezet en vanaf 16 meter wist hij Hooglanderveen-keeper Thomas Peters met een mooi geplaats schot in de verre benedenhoek te passeren: 0-1.
Twee minuten later was het Eray Bozkurt die zijn schot van 20 meter op de lat uiteen zag spatten.
Altior bleef goed combineren en in de 15e minuut was er een prachtige steekbal van Tom van der Weijden die spits Luuk den Haan alleen voor keeper Peters liet verschijnen.
Maar helaas voor Altior kreeg Luuk de bal niet langs de Amersfoortse keeper.
Halverwege de eerste helft kreeg het publiek in de 22e minuut weer een prachtige aanval van Altior te zien. Opnieuw was het uitblinker Tom van der Weijden die tot 2x goed doorging en de bal links in het strafschopgebied wist te veroveren. Zijn voorzet werd door Luuk den Haan prima doorgespeeld naar de vrijstaande Tim Heikoop die fraai de 0-2 op het scorebord bracht.
Tien minuten voor rust keerde de spanning weer terug toen een bij een onoverzichtelijke scrimmage de bal bij Hooglanderveen-spits Menno Bos kwam die de bal prachtig in de kruising plaatste: 1-2. Wat ook de ruststand werd.

Na rust was het Hooglanderveen dat er een schepje bovenop deed. In de 58e minuut zorgde een scherpe voorzet van Hooglanderveen voor veel onrust in de Altior verdediging en van dichtbij werd er gescoord door Rick Voortman: 2-2.
Beide ploegen gingen nu vol voor de overwinning. In de 65e minuut zag scheidsrechter Sander van Schoonenwoerd in een lichte overtreding op Tom van der Weijden in het strafschopgebied genoeg reden om Altior een strafschop te geven. Geroutineerd wist Tom dit buitenkansje te verzilveren en kwam Altior weer op voorsprong; 2-3.
Redelijk eenvoudig wist Altior vervolgens de voorsprong te verdedigen maar in de 91e minuut kreeg Tom van der Weijden zijn 2e gele kaart en moest Altior verder met 10 man.
Hooglanderveen speelde alles of niets en de 94e minuut kwam een hoge voorzet via de rug van een Altior verdediger voor de voeten van Hooglanderveen-speler Tijmen van Goethem die keihard de 3-3 in de touwen schoot. In de hectische laatste minuut kreeg ook Rody Blommensteijn zijn 2e gele kaart en kon ook hij het veld verlaten.
Teleurgesteld liepen de jongens van Arjan van der Laan na het laatste fluitsignaal het veld af.
Weer was het niet gelukt om een overwinning te behalen terwijl men er zo dicht bij was.
Vriend en vijand waren het eens dat Altior de betere partij was geweest en het meeste recht had op de overwinning. Maar ja: alleen de cijfers tellen.
Toch bleef trainer Arjan van der Laan na afloop positief. “Ik heb echt genoten van de eerste helft van mijn  team en die overwinning komt steeds dichter bij”.
Laten we hopen da dit volgende week zondag 5 februari in de thuiswedstrijd tegen koploper Sporting Martinus gaat gebeuren.                                                                            AO/NvS