Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Na de overwinning met 3-0 op ROAC waren we benieuwd of Altior deze goede vorm kon doorzetten in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent KDO, wat één punt boven Altior stond. In de eerste helft werd aanvankelijk duidelijk dat beide ploegen niet wilden verliezen. Met veel mensen achter de bal werden weinig kansen gecreėerd. Totdat de 44e minuut aanbrak: een lange bal vanuit de Altior-verdediging werd niet goed ingeschat door KDO-keeper Peter Onderwater. Altior-spits Luuk den Haan zag dat en was er als de kippen bij om de bal onder de doelman heen te schieten: 1-0 en rust.
Na rust leek Altior herboren. Al na twee minuten toonde Tom van der Weijden zijn klasse door iedereen van zich af te schudden en met een mooi slot van zijn actie de 2-0 te scoren. Nu zegt een 2-0 voorsprong nog niets, maar dit Altior gaat steeds beter voetballen en lijkt in de juiste flow gekomen te zijn. Al had het in de 67e minuut nog wel geluk toen een schot van KDO-invaller Niels Ruwe via de paal in de handen van Altior-keeper Jeroen Sassen belandde. Na 79 minuten spelen kwam dan aan alle onzekerheid een einde: een dieptepass bereikte Tim Heikoop die vanaf de achterlijn strak voorzette. Wederom was het Luuk den Haan die wist te scoren: 3-0. Helaas raakte Luuk hierbij geblesseerd en werd vervangen door de 19-jarige Sjoerd van der Meer. En diezelfde Sjoerd wist in de 85e minuut na een mooie slalom--actie van Tom van der Weijden diens voorzet tot doelpunt te promoveren:4-0. Waarna de prima fluitende scheidsrechter Rob Waleveld, die de kaarten op zak hield, na een korte blessuretijd affloot.
Dit Altior-team wordt steeds volwassener en heeft nu twee ploegen onder zich gelaten met ROAC binnen bereik. Dus lonkt de nacompetitie. Of misschien wel directe handhaving? Wie had dat in janari gedacht.
Zondag a.s. de volgende uitdaging/finale: uit bij RODA23 in Bovenkerk.                                       AO/NvS