Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

In een prima wedstrijd heeft Altior drie punten gepakt tegen Hooglanderveen en daarmee is directe degradatie opnieuw uitgesteld.
“We zijn heel blij dat we de laatste wedstrijd -Tweede Pinksterdag, uit bij VVZA in Amersfoort- nog iets hebben om voor te spelen” waren de woorden van Altior trainer Arjan van der Laan na afloop van de 5-2 overwinning.
Door het verlies van KDO  steeg Altior naar de 12e plaatst en heeft het de 11e plaats van het ook verliezende ROAC (de 11e plaats geeft recht op het spelen van promotie/degradatie wedstrijden voor behoud van het tweede-klassenschap) nog steeds in het vizier.
Na een minuut stilte voor de zaterdagnacht overleden trouwe supporter Joop Versluis, begon Altior de wedstrijd met een flink gewijzigd elftal.
Sterkhouders doelman Jeroen Sassen en aanvoerder Tom van der Weijden waren door blessures niet beschikbaar en daarvoor speelden Mike van Tol en Eray Bozkurt.
Na vier opeenvolgende nederlagen was het de hoogste tijd om weer eens punten te halen om niet direct al te moeten degraderen.
De wedstrijdleiding was in handen van oud-betaaldvoetbal scheidsrechter Roelof Luinge. Dan weet je dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.
Nadat de eerste kans door Hooglanderveen niet werd benut was het daarna Altior dat binnen 18 minuten via slim gespeelde diepe ballen  driemaal alleen voor Hooglanderveen keeper Thomas Peters verscheen. Eerst was dat Tim Heikoop maar de keeper wist met zijn voet te redden. Vervolgens was het Rick Keijzer, die de bal keurig over de keeper speelde waardoor Tim Heikoop kon scoren (1-0) en in de 18e minuut was het Luuk den Haan maar opnieuw redde keeper Peters bekwaam. Hooglanderveen kwam steeds beter in de wedstrijd maar de verdediging van Altior stond als een huis.
Vlak voor rust kwam het tegen de wind in spelende Altior op een 2-0 voorsprong. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Luuk den Haan die zicht niet bedacht en verwoestend de bal in de touwen schoot: 2-0, wat ook de ruststand was.

Na rust begon Hooglanderveen sterk aan de tweede helft. In de 62e minuut kon Hooglanderveen-spits Rick Voortman van de zijkant zomaar alleen op keeper Mike van Tol af gaan. Mike verkleinde zijn doel goed en de bal ging voor Altior gelukkig nèt naast de paal. Vijf minuten later weer een goede aanval van Hooglanderveen. Nu werd de bal van korte afstand buiten bereik van iedereen van Altior hard tegen de paal geschoten. En zoals je zo vaak ziet in voetbal, was dat nu ook het geval in Langeraar: Hooglanderveen benutte de kansen niet  en Altior strafte dat genadeloos af.
Een mooie aanval kwam terecht bij de vrijstaande Eray Boskurt die heel beheerst de bal buiten het bereik van de keeper in de linkerhoek schoot: 3-0.
Toch gaf Hooglanderveen zich nog niet gewonnen en in de 72e minuut werd een aanval over rechts prima uitgespeeld en was daar de 3-1.
Met een aantal wissels (o.a. Sven van Vliet maakte na meer dan een jaar zijn rentree na een zware knieblessure) bracht trainer Arjan van der Laan vers bloed in het veld.
Hooglanderveen nam steeds meer risico en daar wisten de spelers  van Altior wel raad mee. De counters van Altior waren levensgevaarlijk. In de 87e minuut werd een prachtige Altior aanval na een onderschepping van Sven de Regt, via Luuk den Haan en Tim Heikoop door Luuk den Haan afgerond.4-1.
In de 89e minuut begon de ingevallen Sem van den Berg aan een imposante solo vanaf zijn eigen helft. Na het uitkappen van een aantal verdedigers wist hij de stand zelfs op 5-1 te brengen!
Dat Hooglanderveen in de 93e minuut nog de 5-2 maakte was alleen voor de statistiek.
Na de wedstrijd werd afscheid genomen van Stijn van der Meer en ontving Tim Heikoop uit handen van supporters-vertegenwoordiger Harry Otto de prijs van waardevolste speler.
Na afloop nam scheidsrechter Luinge ook nog even kennis van onze festiviteiten (Super Sunday en kampioenschap van Altior 3). "Tot de volgende keer", hebben we afgesproken.       AO/NvS