Hoolesteeg 6
3822NC
AMERSFOORT
tel. 033-4805806

Ondanks dat Altior tot en met  de allerlaatste minuut van de laatste competitiewedstrijd heeft gestreden voor wat het waard was om directe degradatie te ontlopen lukte dat nèt niet: de 2-3 overwinning op VVZA in het verre Amersfoort was niet voldoende. Doordat concurrent ROAC bij DIOS met 0-3 won en zo een promotie-degradatieplaats afdwong kwam Altior precies één puntje tekort......
Achteraf bleek de verloren wedstrijd op 30 april jl. bij het toen al gedegradeerde DIOS de nekslag te zijn geweest.

In de eerste seizoenshelft behaalde Altior 6 punten en in laatste 13 wedstrijden 19 punten. In totaal dus 25 punten, maar dat bleek vanwege de zeer versterkte degradatieregeling (drie rechtstreekse degradanten en drie promotie-deagradatieplaatsen) niet voldoende.
Er was -zeker na de winterstop- een stijgende lijn te zien in het voetbal en de resultaten, maar dit was helaas nèt niet genoeg.
In Amersfoort was het eerste kwartier duidelijk voor VVZA.
Met snelle aanvallen werd de Altior verdediging (met de voldoende herstelde keeper Jeroen Sassen weer onder de lat) onder druk gezet. Na 12 minuten werd het 1-0 na een prachtige Amersfoortse aanval over vele schijven. De volkomen vrij gespeelde VVZA aanvaller Leroy de Jeger wist eenvoudig in de vrije hoek te scoren.
Altior gaf wat meer gas en wist het spelbeeld om te draaien. Met slimme dieptepasses werden de Altior aanvallers bereikt maar zelfs alleen voor de keeper gekomen kon er vooralsnog niet gescoord worden.
In de 34e minuut was het dan toch raak. Een prima voorzet van Tim Heikoop werd door spits Luuk den Haan in doel gewerkt: 1-1 Wat ondanks verschillende kansen voor Altior ook de ruststand was.

Na rust nam Altior weer het initiatief  en moest VVZA achteruit. In de 56e minuut werd een goed genomen corner van Eray Bozkurt door centrale verdediger Tom van Vliet keihard achter de VVZA keeper gekopt: 1-2. Altior dacht vervolgens de rest van de wedstrijd te kunnen controleren, maar via opnieuw een prima uitgespeelde aanval kwam VVZA in de 75e minuut door Rico van Elst op gelijke voet: 2-2.
De wedstrijd kon nu alle kanten op. Maar in de 78e minuut ging de VVZA keeper enorm in de fout.
Geen blunder met de bal maar na een corner trapte hij Rick Keijzer na. Genoeg reden voor de scheidrechter om de rode kaart te trekken en Altior een strafschop te geven.Tim Heikoop wist deze buitenkans heel goed te benutten en scoorde beheerst de 2-3.
De laatste minuten kwam Altior niet meer in gevaar maar de tussenstand in Nieuw Vennep (DIOS - ROAC 0-3) was ook bij de spelers bekend. Dus was directe degradatie een feit, maar wel met opgeheven hoofd.
Met dit elftal en deze inzet kijkt trainer Arjan van der Laan met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Waar Altior gaat verhuizen naar de zaterdagcompetitie en uit gaat komen in de derde klasse West 2.                                                                                             AO/NvS
De foto's zijn van Aad Otto.
Naschrift: Dit was mijn laatste wedstrijdverslag van Altior 1. Op de zaterdagen heb ik  vaak andere verplichtingen.                                                           Nic. van Smoorenburg.