Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Op deze zonovergoten, maar door de gure noordoostenwind koude zondagmiddag moest Altior (16 punten)  het opnemen tegen  middenmoter DSOV (26 punten). Met radioverslaggever Theo Leliveld op de tribune ("als ik hier ben speelt Altior altijd goed") was de openingsfase voor DSOV wat de wind mee had. Technisch vaardig liet de ploeg de bal rond gaan. Het duurde 8 minuten voordat Altior de eerste goede aanval produceerde: Tim Heikoop schoof de bal voor het doel langs. Drie minuten later hield  Stan Janssen met een goed getimede sliding DSOV van het scoren af. En ook Altior-keeper Jeroen Sassen toonde met reddingen in de 20e en 22e minuut zijn kwaliteiten. Altior had het moeilijk en kwam maar met moeite onder de druk van de tegenstander uit. Vanaf de 28e minuut kwam daar langzaam maar zeker verandering in. Een voor buitenspel afgevlagde Altior-aanval werd gevolgd door een schot van Eray Bozkurt wat voor het doel langs ging. Aan de andere kant hield Sebastiaan van Veen staande op de doellijn de tegenstander van scoren af. Maar dan de 31e minuut: na een razendsnelle Altior-counter kwam de bal terecht bij Rick Keijzer. Diens schot werd nog door DSOV-keeper Bjorn Haggerty gestopt maar in de rebound wist Tim Heikoop te scoren: 1-0. Na nog wat kansen over en weer claimde DSOV vlak voor rust nog een penalty, maar de goed leidende scheidsrechter Mats Blaak ging daar terecht niet in mee. Ruststand: 1-0.
Na rust had Altior vóór de wind. En zoals tijdens de rust al door enkele 'kenners" was voorspeld: de Altior-counters bleken levensgevaarlijk. DSOV was meer aan de bal, maar de ploeg volharde in combineren. "Door te blijven breien brei je ook de verdediging dicht" waren de wijze woorden van trouwe supporter Marcel. Zodat in de 53e minuut een snelle aanval via Luuk den Haan bij Tim terechtkwam die Tom van der Weijden bediende: 2-0. Eray Bozkurt werd vervangen door  Sam van den Berg maar het spelbeeld veranderde niet: DSOV had het meeste balbezit maar Altior bleef gevaarlijk. Zo ook in de 75e minuut: na wederom hard werken door Rick Keijzer kwam de bal terecht bij Tim die, recht voor het doel staand, een kanonskogel afvuurde: 3-0 en wedstrijd gespeeld.
DSOV legde zich neer bij de dreigende nederlaag en in de laatste 10 minuten kwamen er nog kansen voor de moegestreden Rick en voor Sven de Regt. Nadat keeper Jeroen nog maar weer eens een prachtige redding had verricht kwam na exact 90 minuten een einde aan deze wedstrijd.
Altior heeft wederom getoond een ploeg te bezitten waarin men voor elkaar door het vuur gaat. Een echt team dus, wat vandaag een zeer verdiende overwinning heeft behaald. De strijd om de nacompetitieplaatsen is nog volop open. Het komende Paasweekend heeft Altior vrij, en op zondag 16 april a.s. volgt een uitwedstrijd tegen de huidige koploper SCPB'22 in Badhoevedorp.  NvS