Bosstraat 137
3766AE
SOEST
tel. 035-6010110

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Altior opnieuw geen punten kunnen pakken.
Bij en in SO (Sport Organisatie) Soest moest het deze zondag gebeuren. Soest stond op de 11e plaats met 10 gespeeld en 8 punten terwijl Altior op de 13e plaats staat met 10 gespeeld en 6 punten. Bij winst zou Altior over SO Soest heen springen en met een goed gevoel de winterstop ingaan.
Op het prachtige sportcomplex, gelegen midden in de bossen, stond de wedstrijd onder leiding van Sezgin Degirmenci uit Nieuwegein, die een prima partij floot.
Beide ploegen hadden in het begin moeite om het spel te maken en de keepers hadden weinig te doen. Na 20 minuten nam de thuisploeg het initiatief maar tot echte kansen kwam het niet.
Bij een goed uitgevoerde counter van Altior in de 39e minuut was het aanvoerder Tom van der Weijden die goed door ging en vanaf 16 meter hard uithaalde. Buiten het bereik van SO Soest keeper Hein Janmaat kwam de bal echter via de paal het veld weer in. Ruststand derhalve 0-0.

Na rust een ander beeld. SO trainer Bas Dreef haalde een spits naar de kant en bracht een nieuwe rechter spits, Bryan Saas, in. Direct liet deze nieuwe spits zich gelden en was het aan de linkerkant bij Altior alle hens aan dek. Op snelheid werd verschillende keren de achterlijn gehaald maar zijn voorzetten kwamen nog niet aan. In de 58e minuut was het dan toch raak. Weer een snelle actie van Bryan Saas en nu werd zijn voorzet, in tweede instantie, wèl achter Altior keeper Jeroen Sassen geplaatst: 1-0.
Altior trainer Arjan van der Laan reageerde direct met drie wissels. Met nog meer energie drukte Altior SO Soest achteruit. Maar de uitvallen van datzelfde SO Soest bleven levensgevaarlijk.
Met nog 25 minuten spelen nam Altior achterin nog meer risico door 1-op-1 te gaan spelen.
Door het overtal op het middenveld ontstonden er nu kansen voor Altior. Eerst was het in de 68e minuut Tom van der Weijden die een prachtige voorzet tegendraads inkopte. SO Soest keeper Janmaat stond er bij en keek ernaar. Heel Altior juichte al maar opnieuw kwam de bal via de paal het veld weer in....
Nog geen 5 minuten opnieuw een prachtige kopbal van Tom maar nu was het de SO Soest keeper die met een katachtige redding zijn doel wist schoon te houden. En zoals zo vaak valt dan het doelpunt dan aan de andere kant. Een snelle aanval leverde veel ruimte op en opnieuw werd doelman Jeroen gepasseerd: 2-0.
Na 94 minuten floot scheidsrechter Degirmenci voor de laatste maal en gingen de jongens uit Soest met gejuich van het veld.

Trainer Arjan van der Laan constateerde dat het in deze fase van de competitie Altior niet mee zit.
Opnieuw was zijn ploeg gelijkwaardig aan de tegenstander maar het gebrek aan scorend vermogen zorgde ervoor dat opnieuw een nederlaag werd geleden.
Toch was hij op basis van het getoonde spel optimistisch voor de rest van het seizoen.

Tot zondag 22 januari heeft hij de tijd om verder te werken en te bouwen aan dit jonge Altior elftal. Dan staat de thuiswedstrijd tegen VVZA uit Amersfoort op het programma.
Maar vòòr die tijd staan nog onze fameuze laatste trainingsavond (donderdag 29 december) en de Altior-Nieuwjaarsreceptie (zondag 8 januari) op het programma.                      AO/NvS