Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Tegen de tot vandaag ongeslagen koploper Sporting Martinus heeft Altior een verrassende maar verdiende overwinning behaald.
Altior, dat moest starten zonder de geschorste aanvoerder Tom van der Weijden en verdediger Rody Blommestein, kwam met een zeer jeugdig elftal aan de aftrap. Met maar liefst 7 jongens onder de 23 jaar werd de strijd met koploper Sporting Martinus uit Amstelveen aangegaan.
Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden oud speler van Altior 1, Gerrit van Tol,  (ruim 600 wedstrijden) kwam Altior fris uit de startblokken.
Met de stevige en koude wind in de rug was het al na 2 minuten raak: Tim Heikoop ging goed door in het strafschopgebied en wist de bal beheerst achter Martinus-keeper Roosenboom te schieten:
1-0
Nog geen minuut later had het alweer gelijk kunnen staan, maar na een prima aanval van Sporting Martinus schoot linkerspits Luka Misumi vrij voor keeper Jeroen Sassen van 3 meter toch over.
Er ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Sporting Martinus technisch beter was maar Altior dit met jeugdig enthousiasme en inzet wist te pareren. Echte kansen bleven uit maar toch was het Tom van Vliet die uit een vrije schop bijna de voorsprong verdubbelde. Ruststand 1-0.

Na rust bracht Sporting Martinus trainer Tom Verhoek twee nieuwe spelers in en dit resulteerde direct in dreiging. De ingevallen rechterspits Anthony Dean zorgde regelmatig voor gevaar maar het vizier van de Amstelveense voorwaartsen stond niet op scherp.
Redelijk eenvoudig wist de gedisciplineerd spelende Altior verdediging stand te houden.
De Amstelveense topscorer Ralph Jurka (vorige week nog 3x trefzeker tegen DIOS) werd goed in bedwang gehouden door het centrale Altior duo Tom van Vliet en Pim Lek en als hij al vrij kwam gingen zijn schoten nèt naast.
In de 72e minuut een  vloeiende aanval van Altior. De ingevallen rechtsback Thijs Koopman stak met de bal aan zijn voet het veld over en gaf een prima steekpass op Tim Heikoop. Tim nam de bal goed mee en slalomde tussen twee verdedigers door. Zeer beheerst schoot hij de bal diagonaal in de verre benedenhoek en bracht Altior daarmee op een 2-0 voorsprong.
Wat Sporting Martinus vervolgens ook probeerde, Altior hield met o.a.de debuterende 17 jarige invaller Lars Langelaan, eenvoudig stand.
Zo werd de eerste thuisoverwinning een feit, incasseerde koploper Sporting Martinus haar eerste nederlaag en werd de laatste plaats in deze klasse West 2B overgedragen aan DIOS.

Een zeer tevreden en glunderde trainer Arjan van der Laan roemde de inzet van zijn jonge team. De ruim 350 aanwezige toeschouwers waren het er over eens dat de overwinning van Altior dik verdiend was. Dit biedt veel perspectief voor de volgende wedstrijden.
Te beginnen volgende week zondag in de uitwedstrijd tegen Sporting’70 in Utrecht.