Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft Altior opnieuw geen punten opgeleverd. Tegen VVZA (Voetbalvereniging Zeehelden Amersfoort) werd een onnodige 0-1 nederlaag geleden.
Na een minuut stilte voor de overleden 81 jarige Kees den Haan (jarenlang leider van Altior 3) was het VVZA dat beter uit de startblokken schot.
Veel kansen leverde dit echter niet op en de achterhoede van Altior hield makkelijk stand.
In de 17e minuut gaf scheidsrechter Fatih Ozyar uit Zaandam echter heel gemakkelijk een vrije schop nèt buiten het strafschopgebied van Altior.
Het schot ging dwars door de Altior muur heen en keeper Jeroen Sassen kon de bal alleen maar tegen houden. De toegesnelde VVZA spits Maik van Elst wist in de rebound de de bal in het kleine gaatje tussen keeper Jeroen en de paal in het doel te schieten: 0-1.
Hierna kwam Altior steeds beter in de wedstrijd en in de 26e minuut was daar bijna de gelijkmaker.
Een hoekschop van Reber Taha werd keihard ingekopt maar met een prachtige reflex wist VVZA keeper Bryan Prins de bal te keren. Ook de daarop volgende scrimmage leverde geen doelpunt op. Echte kansen waren er verder  over en weer niet: Ruststand derhalve 0-1.

Na rust kwam Altior fel uit de kleedkamer en ontstonden er wel kansen. Maar het geluk zat vanmiddag niet mee. De Altior voorhoede had het vizier niet op scherp staan of anders was er de lat die succes in de weg stond. Aanvoerder Tom van der Weijden ging voorop in de strijd en werd meerdere malen keihard aangepakt. Een  blauwe plek op zijn hoofd is daar ook de herinnering aan.
Kansen in de 56e, 59e. 75e., 78e en 85e minuut leverden echter geen treffer op. Zelfs een prachtige kopbal in de 92e minuut werd door de VVZA doelman schitterend uit de hoek getikt.
Altior had zeker een punt verdiend maar helaas tellen alleen de gescoorde doelpunten.

Trainer Arjan van der Laan (die ook in 2023-2024 de hoofdcoach van Altior zal zijn) vond  dat zijn  team qua inzet en karakter niets te verwijten was maar dat het succesvol afronden wel een probleem is.
Voor de zoveelste keer was zijn ploeg minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander maar het gebrek aan doelpunten breekt steeds weer op. Toch heeft hij er alle vertrouwen in dat dit jonge Altior team binnenkort de punten gaat pakken.
De volgende kans: volgende zondag 29 januari uit tegen Hooglanderveen in Amersfoort.
Hiervan heeft Altior nog nooit verloren!  (maar ook nog nooit tegen gespeeld……).  AO/NvS