Han Hollanderlaan 3
1067BB
AMSTERDAM
tel. 020-6118707

Het Amsterdamse ZSGOWMS heeft zijn hoge positie in klasse 2B (derde plaats, op slechts twee punten van leider Sporting Martinus) door een overwinning op Altior weten te handhaven
De sportieve wedstrijd werd door de bekende ex-betaald voetbal scheidsrechter Roelof Luinge prima geleid.
De eerste 10 minuten was het voor beide partijen zoeken naar de juiste combinaties.
Daarna nam ZSGOWMS het initiatief en met snel en attractief voetbal werd de Altior verdediging onder druk gezet.
Gelukkig stond het vizier van de Amsterdamse spitsen nog niet op scherp en bleven doelpunten vooralsnog uit.
Altior kon daar in die fase weinig tegenover stellen en hoopte zonder kleerscheuren de rust te halen.
Maar in de 42e minuut was het dan toch raak: De beste man van het veld, de Amsterdamse rechterspits Gregory Nelson, soleerde naar de achterlijn, gaf goed voor en van dichtbij wist ZSGOWMS tocht op slag van rust te scoren:1-0.
Altior probeerde nog wel vòòr de rust gelijk te maken, maar een mooie schotkans van Tim Heikoop ging helaas naast. Ruststand 1-0.
In de tweede helft was het wederom ZSGOWMS dat sterk uit de startblokken schoot. Nadat eerst keeper Jeroen Sassen met zijn been redding kon brengen op een gevaarlijk schot volgde in de 50e minuut een goed lopende aanval van de thuisploeg over de linkerkant die spits Noureddine Harrouaini vrij voor keeper Jeroen bracht. En nu verdween de bal tussen de benen van Jeroen door wèl in het doel: 2-0.
Altior gaf zich echter niet gewonnen en trok het spel nu naar zich toe. In de 71e minuut kreeg het loon naar werken: Spits Luuk den Haan werd in het strafschopgebied, met zijn rug naar het doel toe, strak aangespeeld. Hij controleerde de bal uitstekend, draaide bij zijn directe tegenstander weg en schoot de bal vanaf 12 meter prima in het doel: 2-1. De aansluitingstreffer.
Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Arjan van der Laan een aantal verse invalkrachten: Sjoerd van der Meer en Sven de Regt voor Luuk den Haan en Reber Taha. Eerder was in de eerste helft al de geblesseerde verdediger Pim Lek vervangen door Sebastiaan van Veen en in de tweede helft de moegestreden Rick Keijzer door Eray Bozkurt.
Altior was in de laatste 20 minuten van de wedstrijd echt wel de bovenliggende partij, maar de achterhoede van ZSGOWMS gaf geen krimp. Hoewel in de 92e minuut Sven de Regt nog een mooie schotkans kreeg, waarbij de bal helaas over het doel geschoten werd.
Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor ZSGOWMS.

Trainer Arjan van der Laan vond de overwinning van de thuisploeg terecht,maar was blij met het vertoonde spel van zijn jonge Oranje brigade. “Dit geeft genoeg mogelijkheden om op verder te bouwen en ons voor te bereiden op de belangrijke thuiswedstrijd van a.s. zondag tegen streekgenoot KDO”.
Kom dus allemaal zondag 19 maart naar het Altior sportpark om onze jongens aan te moedigen in deze derby, waarbij de winnaar de aansluiting kan vinden met de nacompetitie-plaatsen.       AO/NvS