2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Altior heeft zich niet kunnen revancheren van de misstap van 14 dagen geleden bij en tegen DIOS.
Dit keer werd er thuis met 0-2 verloren van Soest SO. Nog steeds bestaat er een heel kleine kans dat er promotie/degradatie wedstrijden gespeeld kunnen worden, maar de achterstand op ROAC met nog twee wedstrijden te gaan is 5 punten.
Nadat een minuut stilte was gehouden wegens het overlijden van Altior- coryfee Gerrit "De Bunker" van der Hoorn, kwam Altior nog wel fris uit de starblokken maar een snelle aanval in de derde minuut over links kon niet worden afgemaakt. Soest SO wist daarentegen  wel raad met de eerste kans.
Nadat een voorzet in de 6e minuut door keeper Jeroen Sassen ternauwernood kon worden verwerkt waarbij de bal van rechts naar links boven over de lat rolde, was hij daarna volstrekt kansloos op een knal van 25 meter van Soest SO verdediger Bas Epskamp.
Met een prachtige volley verdween de bal  diagonaal in de rechterbovenhoek van het doel: 0-1.
In de 14e minuut dacht Luuk den Haan te kunnen profiteren van een verkeerde terugspeelbal van de verdediging van Soest SO, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Soest SO ging steeds beter spelen en het was maar goed dat de Soester voorwaartsen het vizier niet op scherp hadden staan.
Vlak voor rust werd Luuk den Haan goed diep gestuurd met een mooie steekpass van Rick Keijzer. De goed uit zijn doel komende Soest-keeper Hein Janmaat wist de bal te keren.
Tot overmaat van ramp moest Altior-keeper Jeroen Sassen in de blessuretijd van de eerste helft met naar het lijkt een zware knieblessure het veld op een brancard verlaten. Na het nemen van een doelschop klonk er een rauwe kreet over het veld en viel Jeroen geblesseerd neer.
Zijn vervanger Mike van Tol had de ondankbare taak om hem te vervangen. Ruststand 0-1.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Soest SO was de betere partij maar de paal en de goed iingevallen keeper Mike van Tol wisten erger te voorkomen. In de 73e minuut was het dan toch opnieuw raak. Een scherp indraaiende vrije schop werd door opnieuw een Soest SO verdediger, nu Bart Hooft, met het hoofd verlengd en de bal verdween in het net: 0-2.
Vlak daarna veerde Altior op bij een prachtige vrije schop vanaf 20 meter genomen door de ingevallen Eray Buzkurt, maar doelman Hein Janmaat van Soest SO tikte de bal uit de kruising naast het doel.
Het laatste kwartier was alleen voor de statistiek. Altior kon niet beter en Soest SO vond het wel goed zo. Zo ging deze voor Altior belangrijke wedstrijd helaas verloren.
Door het verlies van ROAC, VVZA en KDO blijft er nog een kleine kans voor Altior om niet direct te degraderen.
Maar dan moeten de laatste twee wedstrijden minimaal gewonnen worden en mogen de andere ploegen geen punten pakken.
Als eerste volgt a.s. zondag 21 mei de thuiswedstrijd tegen Hooglanderveen.
Komt allen om de jongens van trainer Arjan van der Laan aan te moedigen en te ondersteunen.