De punten bleven in Amsterdam - Altior

De punten bleven in Amsterdam

DCG Rksv 1 (zon)

3 - 0

Altior 1 (zon)

Competitie

2e klasse B

Datum

27 november 2022 14:00

Scheidsrechter

G.J. Jongejan

Accommodatie

Sportpark Ookmeer
Herman Bonpad 7
1067SN
AMSTERDAM
tel. 020-6139209

Op deze druilerige en donkere zondagmiddag is het Altior niet gelukt een goed resultaat te halen bij DCG in Amsterdam.

Vaste (radio-)reporter Aad Otto was thuis om te herstellen van zijn recente knie-operatie. Maar dankzij de bijdragen van de geblesseerde Sven van Vliet -zijn inbreng wordt in dit elftal node gemist!-  en Aad's vervanger John Kwakkenbos die uitstekend verslag deed via Studio Kaag en Braassem kon er toch een wedstrijdverslag gemaakt worden.

De eerste goede kans in de wedstrijd was voor DCG. Na drie minuten spelen kwam een speler over rechts goed door en probeerde de bal diagonaal in de verre hoek te schieten. Altior-keeper Jeroen Sassen redde echter bekwaam. Ook de volgende kans was, zes minuten daarna, ook voor DCG. De bal verdween nèt naast het Altiordoel.  Altior had daar tot dan toe nog weinig tegenover gesteld.

De derde doelpoging van DCG was wel raak. Dat dacht men tenminste, maar de goal werd tot ongenoegen van de thuisploeg door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. De eerste echt gevaarlijke aanval van Altior zagen we pas na 22 minuten: de voorzet van Reber Taha leverde slechts een ongevaarlijke kopbal van Tom van der Weijden op. Na nog een cornet voor DCG was het dan na 24 minuten spelen wel prijs: na een voorzet vanaf de rechterkant kopte de DCG-speler met rugnummer 17 de bal in de verre hoek: 1-0 voor DCG.

Nu was het woord aan Altior. Tim Heikoop speelde slim de laatste man van DCG uit en schoot hard en laag op het doel...maar de keeper keerde dit schot. In de 28e minuut lobde Tim de bal over de DCG verdediging heen. Eray Boskurt rent vanaf links het strafschopgebied in maar schiet de bal hard, net over de kruising. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft word een schot van Tom losgelaten door de DCG keeper. Tim is er als de kippen bij, maar zijn schot wordt geblokt en verdwijnt over de achterlijn: corner. Die leverde niets op: Ruststand 1-0.

In de rust werd de veldverlichting aangezet. Waarschijnlijk bedoeld om de sfeer te verhogen, want op ongeveer 10 toeschouwers van de thuisclub na gaf de rest er voorkeur aan binnen de wedstrijd België - Marokko te bekijken. Altior verscheen na rust met Luuk den Haan voor de gewisselde Rick Keijzer. Na een rommelige start speelt Tom in de 56e minuut de bal naar Bram Hartveld. De DCG-keeper keert echter het schot van Bram met zijn voeten. Eén minuut daarna schiet aan de andere kant de DCG-linksbuiten op het Altior doel: mooie redding van keeper Jeroen. Vijf minuten daarna schiet diezelfde linksbuiten hard op de lat. Kansen in deze fase over en weer: Altior speelt een stuk beter dan vóór de rust. Eray werd vervangen door Sebastiaan van Veen en helaas moest Tim Heikoop geblesseerd naar de kant: zijn vervanger was Sven de Regt.

Maar nèt toen leek dat er meer in zou zitten voor Altior komt de noodlottige 79e minuut: keeper Jeroen verdedigt na een terugspeelbal niet goed uit en via de kluts komt de bal via de DCG-spits terecht bij hun rechtsbuiten, die de bal in de verre hoek tikt: 2-0. Wedstrijd gespeeld, en een paar minuten later schoot de bal door over het natte (kunst-)gras: de DCG-spits omspeelt Jeroen en schuift de 3-0 binnen. Daar bleef het bij, omdat Sven de Regt in de voorlaatste minuut nog een bal op de doellijn keerde. De overwinning viel misschien wel te groot uit, maar daar kopen we weinig voor. Waar Altior de kansen niet benutte, deed de tegenstander dat deze middag wel.

De na afloop geïnterviewde Altior-trainer Arjan van der Laan wees erop dat fouten aan de bal die op eigen helft werden gemaakt, afgestraft waren. "Je krijgt het niet kado" waren zijn woorden. Door teveel haast werden teveel fouten in de passing gemaakt. Meer rust aan de bal is gewenst. Deze jonge ploeg, waarin vandaag ook enkele spelers niet geheel fit aan de start verschenen, speelt voor hun kwaliteiten op een misschien te hoog niveau. Maar er wordt hard gewerkt en we geven de strijd zeker niet op!

Voor veel meer sfeer dan op deze middag is iedereen volgende week zondagmiddag om 14.00 u hartelijk welkom bij Altior, waar we het in de laatste thuiswedstrijd vóór de winterstop opnemen tegen directe concurrent DIOS uit Nieuw Vennep. Met na afloop: Super Sunday!                                                                                                                                                                                                                              SvV/NvS

De foto's zijn van Sven van Vliet.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!