Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717091

Tot de 55e minuut leek het erop dat Altior het huzarenstukje van de week ervoor (2-0 winst op koploper Martinus) zou herhalen. Want net als toen stond de ploeg met 0-2 voor. Maar helaas....
In Utrecht heeft Altior de kans laten liggen om naar de 11e (nacompetitie-) plaats te klimmen.
Een in de eerste helft opgebouwde 2-0 voorsprong werd in de tweede helft tegen Sporting’70
helemaal weggegeven. En uiteindelijk was het de Utrechtse thuisclub die met een 3-2 overwinning luid zingend van het veld ging.
In de eerste 25 minuten was Sporting’70 de bovenliggende partij, maar de Altior verdediging hield eenvoudig stand.
In de 29e minuut brak Altior gevaarlijk uit maar onze spits werd op 25 meter van het doel onreglementair tegen gehouden.
De na een schorsing teruggekeerde aanvoerder Tom van der Weijden nam plaats achter de bal en zijn schot werd door een verdediger van Sporting’70  zodanig van richting veranderd dat de bal tergend langzaam in de verre hoek van het Sporting’70 doel rolde :0-1.
En in de 38e minuut werd de voorsprong zelfs verdubbeld: na goed doorgaan was het Altiorspits Luuk den Haan die een foutje van de Sporting’70 keeper heel koel afstrafte: 0-2!
Tot de rust kwam deze voorsprong niet in gevaar.

Na rust was het duidelijk dat de Sporting’70 trainer Cas van den Berg zijn jongens flink had toegesproken. In een hoog tempo werd Altior onder druk gezet en moest het achteruit.
Tot veel kansen kwam het niet maar toen in de 55e minuut onze keeper Jeroen Sassen op een diepe bal zijn doel uitkwam en te laat was, was het een koud kunstje voor Sporting’70 spits Tijn de Bree om te scoren en de spanning in de wedstrijd terug te brengen:1-2.
Vervolgens leek Altior binnen twee minuten de marge weer te vergroten, maar een prachtig schot van Luuk den Haan kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld.
In de 73e kreeg Altior een onterechte vrije schop tegen van scheidsrechter Richard Schipper.
De tackle van Tom van Vliet was op de bal maar de scheidsrechter zag dit anders.
Op een prachtige manier wist de technisch sterke Sporting’70 middenvelder Oguzhan Demir van 20 meter de bal over de muur in de kruising te krullen: 2-2
Sporting’70 deed er nog een stapje bovenop en wist in de 83e minuut zelfs op voorsprong te komen.
Een voorzet van links werd goed ingekopt en in eerste instantie door keeper Jeroen Sassen prima gered. Maar n de rebound was hij echter kansloos op het schot van de net 30 seconden daarvoor ingevallen Jochem van Dinther: 3-2.
Altior trainer Arjan van der Laan bracht een paar verse wissels in en stuurde veel mensen naar voren. Dit betekende dat keeper Jeroen Sassen ver voor zijn doel kon gaan spelen en de bal met veel gevoel steeds in het strafschopgebied van Sporting’70 pompen.
In de 91e minuut gaf hij (vòòr de wind) weer een hoge diepe bal in het strafschopgebied die door iedereen - inclusief de Sporting’70 keeper- werd gemist en in het doel verdween.
Maar terwijl de bal onderweg was floot scheidsrechter Schipper op aangeven van de Sporting’70 clubgrensrechter voor buitenspel.
Zelfs als er iemand van Altior buitenspel stond: de bal werd door niemand aangeraakt en verdween zo in het doel! Gewoon een geldig doelpunt dus, maar de scheidsrechter had al gefloten voor buitenspel zodat dit feestje voor Altior niet doorging. Ongelofelijk.....
Zwaar teleurgesteld liepen de Altiorspelers van het veld. Daar waar een overwinning in de maak was, een gelijkspel toch minimaal gehaald moest worden, werd het een 3-2 nederlaag.

Trainer Arjan van der Laan heeft nu een paar weken om de jongens weer voor te bereiden op de volgende competitiewedstrijd: pas op zondag 5 maart speelt Altior dan de derby thuis tegen ROAC uit Rijpwetering.
Maar daarvòòr op zaterdagmiddag (! om alvast te wennen..) 25 februari een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nicolaas Boys.