Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

In een vooral in de eerste helft gelijkopgaande wedstrijd heeft Altior in de thuiswedstrijd tegen DCG uiteindelijk toch het onderspit moeten delven.
DCG uit Amsterdam-West wat in de subtop meedraait en al vier wedstrijden op rij gewonnen had won met 1-2 en blijft op koers voor de derde periodetitel, waar zij nu alleen op kop staan.
Vol goede moed begon Altior aan de wedstrijd. Gesteund door de wetenschap dat de laatste drie thuiswedstrijden met ruime cijfers gewonnen waren, kwam Altior goed uit de startblokken.
In de zevende minuut werd Tim Heijkoop diep gestuurd maar zijn goede schot werd door DCG-keeper  Marcel Ons in een reflex met de rechterarm uit het doel gehouden.
In de 19e minuut was het Altior keeper Jeroen Sassen die nogmaals zijn grote kwaliteiten toonde.
De via een prachtige schijnbeweging vrij voor het doel verschenen DCG spits wist de bal niet achter Jeroen te krijgen.
Des te vervelender is het voor Altior 1, wat volgend jaar noodgedwongen verhuist naar de zaterdag, dat Jeroen dan in verband met zijn werk niet meer op zaterdag kan spelen en daarom gaat stoppen met keepen in het eerste..
In de 42e minuut was het opnieuw Jeroen die met een katachtige redding zijn ploeg in de wedstrijd hield.
Vlak vóór rust dacht heel Altior dat men een strafschop zou krijgen omdat Tim Heikoop in het strafschopgebied met bal en al onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Marco van Grevenbroek liet tot grote teleurstelling van Altior echter gewoon doorspelen zodat alleen een corner overbleef die niets opleverde. Ruststand 0-0.
Na rust was het DCG wat met de wind in de rug het initiatief nam. Lange tijd gebeurde er echter weinig, totdat de 66e minuut aanbrak. Een prachtige dieptepass over de rechterkant werd door DCG-spits Bilal goed meegenomen het 16 meter gebied in en koelbloedig achter keeper Jeroen geschoten: 0-1.
Trainer Arjan van der Laan reageerde direct en ging achterin 1-1 spelen. Altior moest nu komen, maar In de 79e minuut werd een balonderschepping van DCG op het middenveld Altior fataal.
Via een splijtende pass werd de andere DCG spits Ismail Bouhalhoul gevonden die heel beheerst de bal in de verre hoek plaatste: 0-2.
Zoals altijd bleef Altior met veel inzet werken aan een beter resultaat.
In de 84e minuut was het uiteindelijk de ingevallen Bram Hartveld die uit een kluts-situatie de 1-2 wist te scoren. Verder kwam Altior helaas niet en door de overwinning van ROAC deze zondag is de achterstand op een nacompetitie-plaats nu 5 punten. De onderste drie ploegen degraderen rechtstreeks. Maar er zijn nog altijd vier wedstrijden te gaan: tegen tegenstanders die ook in het rechterrijtje staan.
Reden genoeg voor trainer Arjan van der Laan om na afloop toch vol  goede moed vooruit te kijken.
Om te beginnen zondag 30 april a.s. de volgende uitwedstrijd tegen het op de laatste plaats staande DIOS in Nieuw Vennep.                                                                          AO/NvS