Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Een van de weinige streekderby's die er voor Altior dit seizoen in het voor ons vreemde district West 1 op het programma staan, vond vandaag plaats: tegen ROAC uit Rijpwetering.
Vaste radio-verslaggever Aad Otto was helaas wegens ziekte afwezig, maar de daarvoor ingevlogen verslaggever Theo Leliveld ("Altior speelt altijd goed als ik er ben") verving hem uitstekend.
Het begin van de wedstrijd was ronduit rommelig. Altior leek eerst niet goed te weten welke kant ze op moesten voetballen gezien een aantal hachelijke situaties in en bij hun strafschopgebied. Maar toen ze dat eenmaal uitgevonden hadden ging het de goede kant op en zagen we in de 9e minuut een mooie Altior-aanval over links: via Reber Taha kwam de bal bij Luuk den Haan die beheerst wist te scoren:1-0.
ROAC moest komen en kreeg in de 11e minuut een corner waaruit de bal werd over het doel gekopt. Vijf minuten daarna werd een volgende ROAC-aanval goed onderbroken door Altior en een snelle counter leverde een corner aan de andere kant op. Genomen door Reber Taha kwam de bal bij Tom die hem keihard in de kruising kopte: 2-0! Benieuwd of het dit keer wel zou lukken om zo'n voorsprong dan ook vast te houden.
Even hield het Altior-publiek de adem in toen de onmisbare keeper Jeroen geblesseerd op de grond bleef zitten. Maar na een deskundige behandeling door zijn broer Marco kon hij gelukkig weer verder spelen. Kansjes kwamen er nu over en weer, maar beide keepers toonden hun kwaliteiten.
ROAC kreeg nu de overhand, en Altior-trainer Arjan van der Laan riep wat aanwijzingen. Zoals "zorg voor aansluiting als de lange bal gespeeld wordt". En dat hielp natuurlijk, want in de 42e minuut volgde weer een prima actie van Tom die door het centrum de ROAC-verdediging passeerde en de bal inleverde bij spits Rick Keijzer die bekeken de 3-0 aantekende. Wat ook de ruststand werd.

Na rust meteen een aanvallend ROAC, af en toe onderbroken door een Altior-counter. De in de eerste helft al licht geblesseerd geraakte Luuk kon toch niet verder en werd in de 56e minuut vervangen door Eray Bozkurt. In de 10 minuten hierna kreeg ROAC diverse kansen, maar alle ballen verdwenen over of naast het doel, of in handen van keeper Jeroen.Daar stond in die periode slechts één goed uitgespeelde counter van Altior tegenover, die een corner opleverde.
Dan de 67 minuut: ROAC-spits Freek Heemskerk ging in het strafschopgebied na een duw in de rug door Tom van Vliet naar de grond: "penalty" besliste de uitstekend leidende scheidsrechter Yannick Mahieu uit Uithoorn. Zou nu het tij gaan keren? Maar geheel in stijl van deze wedstrijd schoot de geroutineerde Thijs van Seggelen de bal naast het doel.....voor ROAC mocht de bal er niet in deze middag. Nadat Sebastiaan van Veen, Sjoerd van der Meer en Rody Blommestijn nog ingevallen waren kreeg ROAC nog een paar kansen, waarbij  Altior-keeper Jeroen nog een prachtige redding in huis had. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd was het geloof bij ROAC verdwenen en kreeg Altior zelfs nog weer een paar mogelijkheden tot scoren. Maar het was en bleef: 3-0.

Altior-trainer Arjan van der Laan was uiteraard verheugd dat een voorsprong nu wel een overwinning opleverde. Hij vond Altior vooral in de eerste helft erg goed spelen en prees zijn spelers die deze voorsprong met z'n allen, en zonder tegengoal, over de streep getrokken hadden.
Zodat een tijdens de wedstrijd gemaakte opmerking van Rody Blommestijn maar al te waar bleek: "wij zijn niet zomaar een club".....
Altior kwam hierdoor in puntenaantal gelijk met KDO en speelt op zondag 12 maart  om 14.00 u een uitwedstrijd tegen het op de derde plaats staande ZGSO/WMS in Amsterdam.              NvS