Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Op de dag dat de Dames van Altior 1 winterkampioen werden via een 1-5 overwinning bij RVC’33 in Reeuwijk pakten de heren van Altior 1 een punt tegen concurrent DIOS.
In een -in de eerste helft- gelijk opgaande wedstrijd was het Altior dat als eerste het heft in handen nam. Met leuk voetbal werd DIOS achteruit gedrongen maar tot echte kansen kwam het niet.
Tot In de 7e minuut  Tim Heikoop het strafschopgebied in werd gestuurd. Bij een uiterste krachtinspanning om de bal in het doel te schieten werd hij uit balans gebracht door de keeper van DIOS. Inmiddels lag de bal al achter DIOS keeper Klinkenberg in het doel,maar scheidsrechter Willem Hoek uit Noordwijk had al gefloten: geel voor de keeper en een penalty voor Altior.
Aanvoerder Tom van der Weijden plaatste de bal beheerst in de voor hem linkerbenedenhoek: 1-0.
DIOS werd nu gevaarlijk en probeerde met lange ballen vòòr de wind de achterhoede van Altior in de problemen te brengen.
In de 15e minuut werd een hoge bal door Altior-verdediger Stijn van der Meer niet goed beoordeeld. DIOS spits Ralph Mens zette met een mooie schijnbeweging keeper Jeroen Sassen op het verkeerde en wist te scoren: 1-1.
Tot de rust ging het spel gelijk op en waren er weinig uitgespeelde kansen. Ruststand: 1-1.

Na de rust speelde Altior met de wind in rug. Toch was het DIOS dat op voorsprong kwam.
Na een scrimmage op de achterlijn werd de bal opeens hard tegen een uitgestoken been geschoten en rolde tergend langzaam achter keeper Jeroen Sassen.
Altior grensrechter Frank Lek vlagde dat de bal over de achterlijn was geweest maar scheidsrechter Hoek had het anders gezien en keurde het doelpunt goed: 1-2.
Met nog ruim een half uur te gaan gooide Altior er nog een schepje boven op.
Door ongelukkige botsingen moesten echter Stijn van der Meer (hamstringblessure) en Tom van der Weijden (verzwikte enkel) worden gewisseld.
Met Sven de Regt en Eray Bozkurt werd de jacht op de gelijkmaker ingezet.
Maar ondanks vele kansjes lukte het niet om de uitstekende DIOS doelman Renze Klinkenberg te passeren. In de 80e minuut kwam DIOS door een rode kaart voor Benjahmin Zondag na een onbesuisde overtreding op Stan Janssen met 10 man te staan.
Nog meer energie gooide Altior in de strijd, maar alle schoten gingen òf net naast òf werden geblokkeerd door de DIOS verdediging.
Terwijl de klokte maar door tikte was het Eray Bozkurt die in de 98e minuut toch het net wist te vinden: vanaf ruim 20 meter schoot hij de bal hard en laag langs alles en iedereen in de linker benedenhoek: 2-2.  Een prachtig doelpunt.
Groot was de vreugde bij de mannen van Altior dat toch tegen deze tegenstander niet was verloren.
Uiteindelijk wel een terechte uitslag voor het in de tweede helft constant aandringende Altior.

Trainer Arjan van der Laan was blij met de manier waarop Altior zich terug knokte in de wedstrijd.
Hij heeft goede moed dat in de volgende wedstrijd (de laatste competitiewedstrijd vòòr de winterstop) -uit- tegen het nèt boven Altior staande Soest SO de stijgende lijn zal worden doorgezet.