Lindberghstraat 50
1171GC
BADHOEVEDORP
tel. 020-6593507

In Badhoevedorp is Altior deze zondag bij Pancratius tegen haar grootste seizoens-nederlaag aangelopen.Met name hun spits Dave Hertog maakte het de Altior-verdediging (veel te) lastig.
Het contrast was groot. Altior begon zonder verdediger Tom van Vliet (vakantie) en na korte tijd spelen viel ook Rody Blommestijn geblesseerd uit. Terwijl Davey Smits ivm zijn werk maar mondjesmaat beschikbaar is. Bij Pancratius daarentegen had men weer de beschikking over de sterke spits Dave Hertog terwijl men zichzelf nog kon permitteren om een uitstekende spits als Bas Pel op de bank te houden. Naar verluidt moet de trainer van Pancratius vertrekken omdat hij "te weinig spelers van buitenaf haalt"...  Wij doen het met onze eigen (dorps-)jongens. Lijkt me voor de continuïteit van - en de sfeer in- de club toch gezonder.
Zoals gezegd had de Altior-verdediging totaal geen vat op met name Dave Hertog. Hoewel de man niet snel oogt ("veel te dik, volgens radioverslaggever Theo Leliveld)" is hij supersterk en slim, ook bij het maken van kleine overtredingen. Zijn mandekkers hadden geen enkel vat op hem. Ook al weer volgens Theo omdat die"veel te kort dekten".
Na drie minuten scoorde Dave al, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat grensrechter Frank Lek buitenspel had geconstateerd en de scheidsrechter zijn vlagsignaal overnam.
Na vijf corners voor Pancratius en vier fantastische reddingen door Altior-keeper Jeroen Sassen kreeg Altior in de 20e minuut haar eerste echte kans. Helaas kopte Ed van der Weijden de bal nèt naast.
In de 23e minuut scoorde Dave voor Pancratius na een snel uitgevoerde aanval de 1-0. Vervolgens was het woord aan Altior met twee kansen, maar Ed wist deze niet te verzilveren. Pancratius vervolgens wel: in de 32e minuut scoorde Dave de 2-0. Altior liep achter de feiten aan. Pancratius speelde een hoger tempo en zette snel druk. Wat ze inmiddels acht corrners had opgeleverd.
En wederom pech voor Altior: een gestrekt been van een Pancratius-speler raakte de schouder van Tim Heikoop die met -naar later bleek- een gebroken sleutelbeen het veld geblesseerd moest verlaten. Ruststand 2-0.
Al twee minuten na rust kreeg Pancratius haar 10e corner en daaruit kopte -wederom- Dave de bal in het doel: 3-0. En  in de 55e minuut scoorde hij ook nog de 4-0. Altior kon nog wel de eer redden, want na een uur spelen wist Tom van der Weijden de bal keihard in de hoek van het doel te schieten: 4-1. Vervolgens werd de doorgebroken Ed onderuit gehaald maar net als tegen KDO eerder deze week legde de scheidsrechter de bal buiten het strafschopgebied....dan zit het ook weer niet mee. Wel een gele kaart voor de tegenstander, maar daar schiet je weinig mee op.
Pancratius wisselde Dave Hertog voor Bas Pel, die o.a. bij Argon zijn sporen verdiend heeft. En die kopte vijf minuten voor tijd de bal keihard in de kruising waarmee hij de eindstand op 5-1 bepaalde.
Altior staat veilig in de middenmoot met 33 punten. Hopelijk komen er daar nog wat punten bij: Zondag 22 mei a.s. geen wedstrijd, dan op 29 mei uit bij ESTO in Bodegraven om de competitie dan te beëindigen op 2e Pinksterdag 6 juni, thuis tegen kampioen HBC.
         NvS                         de foto's zijn van Loek van Kessel en Andor van Velzen.