Altior verspeelt 0-2 voorsprong in het laatste kwartier

DONK 1 (zon)

3 - 2

Altior 1 (zon)

Competitie

2e klasse C

Datum

24 april 2022 14:00

Scheidsrechter

W. Hoek

Accommodatie

Sportpark DONK
Nieuwe Donkstraat 1
2809NJ
GOUDA
tel. 0182-516349

In Gouda werd bij DONK een 0-2 voorsprong door Altior in het laatste kwartier helemaal uit handen gegeven

De eerste 25 minuten gingen gelijk op en beide ploegen kregen niet echt kansen. In de 27e minuut was het DONK dat voor het eerst gevaarlijk werd.Een goed schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd knap door keeper Jeroen Sassen uit de rechter benedenhoek geplukt.
Vlak daarna was het Tom van der Weijden die alleen voor DONK keeper Bas van der Eem werd gezet maar zijn schot ging via de voet van de keeper naast.
Nog geen twee minuten later werd zijn broer Ed van der Weijden diep gestuurd. Met een mooie lichaamsschijnbeweging wist hij zich te ontdoen van twee verdedigers om vervolgens de bal keurig langs de DONK keeper in het doel te schuiven: 0-1.
Tot de rust bleef Altior de bovenliggende partij en ging de ploeg met een goed gevoel aan de thee.

Na de rust was het duidelijk dat beide ploegen voor een overwinning zouden gaan.
In de 47e minuut kopte Tom van der Weijden een lange bal vanuit achter goed door op Tim Heijkoop maar diens schot werd door keeper van der Eem goed gestopt. Vlak daarna was het DONK middenvelder Bas Houdijk die een enorme kopkans kreeg, maar tot geluk van de oranje hemden kopte hij de bal over het doel.
In de 55e minuut zagen we een prachtige aanval van Altior over veel schijven die uiteindelijk bij aanvoerder Thijs Noordsij terecht kwam. Thijs kon vrij uithalen maar helaas werd zijn schot geblokt en ging ook deze grote kans verloren.
In de 61e minuut was het dan toch raak. Donk keeper van der Eem kreeg de bal wat ongelukkig terug gespeeld door zijn verdediger en wilde de bal met een harde trap naar voren schieten.
Hij raakte de bal echter helemaal verkeerd en schoot recht tegen het lichaam van de toegesnelde Ed van der Weijden. Zonder dat het Ed het verder wist hobbelde de bal via zijn lichaam over de doellijn en kwam de 0-2 op het scorebord.
Donk trainer Pieter van Zoest liet achterin 1-op-1 spelen en de lange centrale verdediger werd mee naar voren gestuurd.
In de 79e minuut had dit succes. Een corner werd hoog in het doelgebied gebracht en de bal werd niet goed door de Altior verdediging weggewerkt. Via een scrimmage belandde de bal over de doellijn en was de aansluitingstreffer een feit: 1-2
Met nog meer energie probeerde DONK met man en macht om de Altior verdediging onder druk te zetten. Steeds weer werd er door hoge ballen in het strafschopgebied te pompen gezocht naar de lange spitsen. En waar heel Altior bang voor was gebeurde dan ook: in de 86e minuut werd opnieuw niet scherp verdedigd en wist DONK wederom te scoren: 2-2
Alsof dit nog niet erg genoeg was werd na een mooie aanval van de thuisloeg diep in blessuretijd  ook nog de winnende Goudse treffer gemaakt: 3-2.
Toen de goed leidende scheidrechter Willem Hoek na 97 minuten affloot, dropen de Altior spelers met gebogen hoofd het veld af.
Assistent-trainer Rik Brouwer die bij afwezigheid van Arjan van der Laan de honneurs waarnam, was erg teleurgesteld in het resultaat. In de laatste 15 minuten een 0-2 voorsprong weggeven moet niet mogelijk zijn.
Wel was hij tevreden over het feit dat dit Altior het sterke DONK, dat stevig op de 2e plaats op de ranglijst staat, zo lang meer dat goed partij had gegeven.
Volgende week zondag 1 mei 2022 in de thuis wedstrijd tegen EMM’21 (de fusieclub van DOSR en Alkmania) uit Roelofarendsveen/Oude Wetering is er de kans om alles weer recht te zetten.

Kom allemaal kijken naar deze Veenstreekse derby op het Altior complex! Aanvang 14.00 u.

Met na afloop: Crazy/Super Sunday.                                                 AO/NvS   
Foto's zijn van Loek van Kessel                                                                        

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!