Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

Na twee nederlagen hebben de jongens van trainer Arjan van der Laan de draad weer opgepakt en drie punten uit Bodegraven meegenomen naar Langeraar. Arjan had zijn ploeg er vóór de wedstrijd op gewezen het goede gevoel van nèt na de winterstop weer op te pakken.
In een leuke wedstrijd was het  Altior wat met 1-4 aan het langste eind trok.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de spanning goed op de gezichten van de ESTO spelers af te lezen. Er stond voor die club immers nog veel op het spel: Samen met ASC gaan zij uitmaken wie er via de nacompetitie in slaagt degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

Het eerste kwartier was van beide partijen aftasten; beide doelmannen werden nauwelijks getest.Pas in de 17e minuut was het Altiorkeeper Jeroen Sassen die met een katachtige reactie een mooi schot uit de rechterbenedenhoek wist te halen.
Altior was wakker geschud en schakelde er een tandje bij. Een mooie voorzet van Ed van der Weijden werd goed ingekopt door Reber Taha, maar Esto keeper Donny Veenis wist met zijn vingertoppen de bal nog tot corner te verwerken.
In de 38e minuut weer een goed lopende aanval van Altior. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Ed, die verwoestend uithaalde. Tot geluk van heel ESTO kreeg verdediger Jeroen van de Zanden de bal op de doellijn tegen zijn been waardoor het geen doelpunt werd.
Het bleek uitstel van executie, want een slim genomen vrije schop van Tom van der Weijden leverde in de 42e minuut  wèl een doelpunt voor Altior op. Zijn broer Ed dook precies op tijd voor de ESTO keeper op en kopte de bal keurig over hem in de verre hoek. 0-1. Tevens de ruststand.

Na rust ging Altior op dezelfde manier verder. Met goed verzorgd en leuk voetbal werd ESTO onder druk gezet. Een slimme breedtepass op Ed van der Weijden werd door hem op de juiste wijze ingeschat. Met een snelle kapbeweging was hij zij tegenstander kwijt en vanuit een toch lastige hoek knalde Ed keihard de bal in de kruising. Prachtig doelpunt: 0-2.
Met drie aanvallende wissels probeerde ESTO Altior vervolgens onder druk te zetten. En in de 72e minuut lukter het de thuisploeg ook wat terug te doen. Een goede aanval werd met grote precisie vanaf de 16 meter lijn in de kruising geplaatst: 1-2.
Even vreesden de Altior-supporters een herhaling van het “thuis scenario” waarin een 2-0 voorsprong in de 92e en 98e minuut werd weggegeven. Maar Altior liet het echter dit keer niet zo ver komen.En we hadden vandaag ook geen last van "de scheidsrechter van toen..."
Sterker nog: In de 82e en 92e minuut was het Tom van der Weijden die -net als zijn broer Ed- deze wedstrijd nog tweemaal scoorde en zo de eindstand op 1-4 bracht.
Het verschil in voetballend vermogen was de basis voor deze prachtige Altior overwinning.
De ploeg deed haar sportieve plicht en keek met voldoening terug op deze middag.

Trainer Arjan was na afloop blij dat zijn team de rug weer gerecht had en na twee mindere wedstrijden nu toch de mooie reeks van vlak na de winterstop weer oppakte.

Op Tweede Pinksterdag 6 juni a.s. is de laatste (thuis)wedstrijd van deze competitie. Tegenstander en kampioen HBC uit Heemstede  komt dan op bezoek. Altior staat nu op de vijfde plaats met 36 punten uit 23 wedstrijden. Afhankelijk van dit resultaat eindigt Altior veilig op een vijfde, zesde of zevende plaats. Wat nu al een prachtige prestatie genoemd kan worden. Zeker iets om nog voor te spelen!
Kom dus allemaal naar deze laatste thuiswedstrijd dit seizoen.
Let op: Alle wedstrijden beginnen op Tweede Pinksterdag 6 juni om 14.30 u.!!          NvS