Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Op deze regenachtige Tweede Pinksterdag was in de laatste competitie-thuiswedstrijd kampioen HBC onze tegenstander. HBC had was de hele competitie de lijstaanvoerder geweest en werd dan ook de onbetwiste kampioen. Altior miste deze middag de sterkhouders Tim Heikoop (sleutelbeenbreuk) en Tom van der Weijden (geschorst). Ook tegenstander HBC trad zonder vier basisspelers aan. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die wat ruimer in hun vervangers zaten dan Altior.
Na een zoektocht in alle kledingmagazijnen naar de geschikte kleur kousen voor de tegenstander, zodat die ook de goedkeuring van de scheidsrechter konden wegdragen, begon deze sportieve wedstrijd waarin eigenlijk niets meer op het spel stond.
Na wat kleine kansen over en weer kwam in de 15e minuut de eerste grote kans voor Altior. Een mooie hoge voorzet vanaf de linkerkant werd door Ed van der Weijden vóór het HBC-doel langs gekopt. Vervolgens was de beurt aan HBC. In de 22e minuut werd een aanval over links  in het strafschopgebied breed teruggelegd waarop de inlopende spits Sven Wierda de bal zuiver in het Altiordoel schoof: 0-1. Er ontspon zich een leuk duel waarin HBC technisch beter was maar Altior ook veel strijdlust aan de dag legde. En het was aan pure pech te wijten dat in de 42e minuut de vrij doorgelopen Luuk den Haan de HBC-keeper met een mooie schuiver kansloos liet, maar de bal tegen de paal eindigde.... ruststand derhalve 0-1.
Nadat in de rust de oud-tegenstanders Jan Zevenhoven (Altior, maar toen RCH) en Ton Peperkoorn (HBC) nog wat oude koeien uit de sloot gehaald hadden, begon de tweede helft. Altior-keeper Jeroen Sassen toonde in de 58e minuut nog maar eens zijn kwaliteiten door eerst met de voet de tegenstander het scoren te beletten en vlak daarna een bal stijlvol uit de lucht te plukken. Met nog een kwartier te spelen kreeg Altior twee kansen: Eray Bozkurt werd in het stafschopgebied te ver naar rechts gedwongen zodat hij alleen met zijn "verkeerde" been een  slap rollertje kon produceren. En kort daarna schoot captain Thijs Noorsij hard op doel, maar de bal verdween voorlangs. In de 80e minuut volgde een publiekswissel voor deze Thijs, die in verband met zijn werk en studie helaas afscheid moest nemen van de selectie. Drie minuten daarna kreeg HBC een vrije trap nèt buiten het Altior-strafschopgebied. Die moest worden overgenomen omdat een speler te vroeg inliep. Maar in tweede instantie verdween de door Jesse Assendelft keihard genomen vrije trap via de handen van Jeroen in het doel: 0-2. Wat ook de eindstand werd.
Na afloop werden door de bestuursleden Dave Lieverse en Jan-Willem v.d. Bos de afscheid-nemende spelers in het zonnetje gezet. Thijs Noordsij, Ed van der Weijden en Davey Smits: we zullen ze erg missen. Gelukkig staan er talentvolle spelers uit het - afgelopen zaterdag kampioen geworden- team Onder-23 klaar om hun plaatsen in te nemen. Ook supporters-voorzitter Fred van der Hoorn reikte de prijs van waardevolste speler van dit seizoen uit: die eer ging naar Tom van der Weijden.
Trainer Arjan van der Laan was na afloop tevreden over dit seizoen. Waar handhaving het doel was werd, vooral door een prachtige serie na de winterstop, een mooie zesde plaats bereikt. Arjan en dit team: een succesvolle combinatie!                                                                     NvS