Altior hervat overwinningsreeks

Altior 1 (zon)

2 - 0

DIOS sv. 1 (zon)

Competitie

2e klasse C

Datum

18 april 2022 14:00

Scheidsrechter

H.F. Ruijl

Accommodatie

Sportpark Altior

Wie op deze schitterende zondagmiddag op het Altiorcomplex getuige is geweest van de wedstrijd tegen sv DIOS heeft een aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand duel gezien.
Was in de uitwedstrijd eerder dit seizoen DIOS nog als overwinnaar uit de strijd gekomen, ditmaal bleven de punten in Langeraar.
In het begin was er nog sprake van een gelijkopgaande strijd. Met kansjes over en weer: In de derde minuut verdween een corner voor Altior nog net over het doel van DIOS-keeper Rinse Klinkenberg, terwijl na 19 minuten spelen Altior-keeper Jeroen Sassen handelend moest optreden bij een schot op doel over de grond. Meteen daarna een aanval van Altior: Tim Heikoop kopt nèt over.
De rustig en bekwaam leidende scheidsrechter Henk Ruijl uit den Haag lastte halverwege de eerste helft een drinkpauze in. Geen overbodige luxe omdat de felle zon inmiddels het kunstgras al flink had opgewarmd. Na nog wat kansjes over en weer kwam in de 31e minuut de bal halverwege de Altiorhelft aan de rechterkant terecht bij Sven de Regt. Die lanceerde met een schitterende dieptepass Tim Heikoop. Tim bereikte Tom van der Weijden, die vervolgens vakkundig de DIOS-verdediging omspeelde en doeltreffend uithaalde: 1-0!
Altior was in deze fase duidelijk de betere ploeg en probeerde het overwicht in meer doelpunten uit te drukken. Tim Heikoop kwam net een teenlengte tekort en Tom van der Weijden schoot van dichtbij keihard over. Doelpunten leverde dat echter niet meer op, zodat de ruststand 1-0 bleef.

DIOS moest wat gaan doen, en dat gingen ze dan ook na rust meteen proberen. Zij kregen de eerste kans, maar de deze middag ook weer onpasseerbare keeper Jeroen redde bekwaam. In de 50e minuut was het weer de beurt aan Altior: de gelanceerde Ed van der Weijden ging alleen op de keeper af maar deze redde op zijn beurt ook goed. Tot één minuut daarna: Tim Heikoop begon een mooie combinatie met Ed waarop deze doeltreffend afrondde: 2-0. Waarmee de -later in het seizoen bij de ploeg gekomen- Ed zijn doelpuntentotaal bracht op 8, uit 8 wedstrijden.
In het voorbijgaan hoorde ik Radio Hollands Midden verslaggever Theo Leliveld enthousiast uitroepen: "dit gaat Altior niet meer weggeven!" Dat vond ik op dat moment een gewaagde uitspraak, maar voetbalkenner Theo had natuurlijk gewoon weer gelijk, zoals na afloop bleek.
De volgende kans was voor DIOS, maar in de 56e minuut was Ed weer eens helemaal doorgebroken en werd vervolgens door een DIOS-verdediger ten val gebracht. "Rood" riep heel Altior. Maar de DIOS-verdediger kwam met geel erg goed weg.
DIOS schoot vervolgens tegen de paal, Altior (Ed) tegen de lat en veel spelers raakten inmiddels -mede door de warmte- duidelijk verrmoeid. Tim Heijkoop werd vervangen door Rick Keijzer die door zijn snelheid nog regelmatig voor gevaar wist te zorgen. In deze fase was  DIOS duidelijk de betere ploeg die bleef aanvallen, waar Altior zich moest beperken tot verdedigen en countervoetbal.
Maar de Altior-verdediging onder leiding van de luid coachende keeper Jeroen gaf geen krimp. En de uitstekend spelende aanvoerder Thijs Noordsij  leidde de ploeg van trainer Arjan van der Laan naar een klinkende en verdiende overwinning op DIOS, dat voor aanvang van deze wedstrijd nog drie punten voorsprong had op Altior, maar nu dus gelijk staat op een gedeelde vierde plaats.

Zondag 24 april a.s. een uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats staande DONK.
                                                                                                                                         NvS
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!