Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Kwam het door de naweën van het Bloklandfeest? Was er sprake van onderschatting? Of wilde Altior gewoon meedoen in deze "2-2 zondag"? (AZ - Ajax en Feyenoord - PSV)........
Feit is dat we deze zondag niet het fris-en-fruitige Altior-spel van de afgelopen weken zagen.
Het weer was wederom prachtig. Daar schortte het niet aan. En ook de start van Altior was wel uitstekend: al na slechts 2 minuten spelen bezorgde Tim Heikoop na een goede actie de bal bij
Tom van der Weijden. Tom bereikte de  -links in het strafschopgebied geheel vrijstaande- Ed van der Weijden, die van dit buitenkansje dankbaar profiteerde: 1-0!
De nèt na een lang intercontinentale reis uit het vliegtuig gestapte Altior-trainer Arjan van der Laan zag het met genoegen aan.
ASC stroopte de mouwen op en zag eerst in de 14e minuut Altior-keeper Jeroen Sassen een doelpoging onschadelijk maken. En vervolgens had Altior geluk dat 4 minuten later een bal nèt voor het doel langs ging. Kansjes kwamen er over en weer, maar in de 29e minuut kwam de bal na een scrimmage voor het Altiordoel terecht bij ASC-speler Ralph van Zandwijk die tegenscoorde: 1-1.
Gescoord werd er verder in de eerste helft niet meer: ruststand derhalve 1-1.
De eerste kans na rust was voor ASC: keeper Jeroen redde met de voet. Vervolgens was het woord weer aan Altior: een schot net naast en een net over het doel (Tim). Er ontspon zich in deze fase een open wedstrijd. In de 56e minuut werd Ed gelanceerd aan de linkerkant van het veld. Ed liep het strafschopgebied in en liet met een diagonaal ingeschoten lage schuiver ASC- keeper Dylan Bakker kansloos: 2-1.
Helaas voor Altior kon de ploeg slechts drie minuten genieten van deze voorsprong: vanaf de linkerkant kwam de bal in het strafschopgebied ineens bij de vlak voor het Altiordoel geheel vrijstaande ASC-speler Jelle Schouten terecht die dankbaar profiteerde: 2-2.
Beide ploegen gingen spelers wisselen en het vertoonde spel werd er niet beter op. Veel spelers hadden ruzie met de bal tijdens het aannemen en ook waren veel passes onnauwkeurig. Altior ging pressie spelen: na een prachtige aanval over veel schijven spatte een schot van Ed in de 77e minuut uiteen op de paal, en diezellfde speler kopte in de 86e minuut de bal met een draaiende beweging nèt over het ASC-doel.
En toen was het ineens afgelopen. De ervaren scheidsrechter Rob Wassink, die bewaam leidde en de kaarten in dit sportieve duel op zak hield, vond het genoeg. Beide ploegen hadden nog wel even door willen gaan, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een gelijkspel de verhoudingen deze middag wel goed weergaf.
Altior trainer Arjan van der Laan vond na afloop dat ASC optimaal geprofiteerd had van hun speelwijze, waarin veel "hoge ballen" gehanteerd werden. Altior was misschien voetballend iets beter, maar ging teveel mee in het spel van de tegenstander. Ook leek het heilige vuur deze middag te ontbreken.
Nu volgen er eerst twee uitwedstrijden: donderdagavond (!) 12 mei a.s. om 20.30 u. bij KDO in de Kwakel, en zondag 15 mei om 14.00 u. bij Pancratius in Badhoevedorp. 22 mei heeft Altior vrij.