2102LS
HEEMSTEDE
tel. -

In Heemstede heeft Altior geen potten kunnen breken tegen HBC (Heemstede Berkelrode Combinatie).
De wedstrijd begon met een minuut stilte ivm het overlijden van Altiorlid Ton den Haan. Nadat bij hem slechts een paar maanden geleden een ongeneeslijke ziekte was geconstateerd overleed Ton na een kort ziekbed op de dag vóór deze wedstrijd. Ton heeft bij Altior diverse functies bekleed en was nog vaak bij thuiswedstrijden van Altior 1 aanwezig.

In een sportieve wedstrijd, uitstekend geleid door scheidsrechter M.B. Streef, keken de met rouwbanden spelende oranjehemden al snel tegen een achterstand aan. Binnen 2 minuten wist HBC-middenvelder Zeno van Ooijen te profiteren van iets te nonchalant verdedigen.Na een goede aanval was Zeno feller in het duel en wist keeper Jeroen Sassen te passeren: 1-0.
Wat een slechte start voor Altior.
De ploeg probeerde wel direct wat terug te doen en in de 8e minuut was Tom van der Weijden dicht bij de gelijkmaker: zijn lobje ging keurig over de HBC keeper heen, maar ook net naast het doel.
HBC combineerde er lustig op los en hanteerde vaak de lange bal “over de hele” waarmee vaak de snelle buitenspelers bereikt werden..
Daarnaast was de behendige HBC spits Sven Wierda goed aanspeelbaar in het centrum.
In de 21e minuut zagen we wederom een mooie aanval van HBC door het centrum waaruit spits Sven Wierda beheerst scoorde: 2-0.
Altior probeerde tevergeefs het tij te keren want in de 36e minuut was het alweer raak voor de mannen uit Heemstede:
Een vrije schop werd eerst weggewerkt door de Altior verdediging maar de afgeslagen bal werd opnieuw bij de 2e paal ingebracht en daar keurig door Sven Wierda binnen gekopt: 3-0.
Gelukkig voor Altior stond keeper Jeroen Sassen vlak voor rust op de juiste plaats om, na wederom een snelle tegenaanval door HBC, een kopbal van dichtbij klemvast te pakken. Ruststand: 3-0.

Beide trainers gaven het vertrouwen aan dezelfde spelers in de tweede helft.
HBC ging rustig door met combineren en in de 49e minuut was het de paal die Altior redde na een prachtig schot.
Altior bleef wel vol inzet voetballen en kwam beter in de wedstrijd.
Een mooie vrije schop van Thijs Noordsij werd door Davey Smits net over gekopt en een lob van Rick Keijzer verdween ook net over het doel.
Keeper Jeroen liet zich  niet meer passeren. Hij speelde (weer!) een prima wedstrijd zodat de eindstand 3-0 bleef.
Positief dus: de inzet (zeker in de tweede helft) na de achterstand en ook de inbreng van de 16 jarige Tim vd Laan. Hij liet - naast de andere aanwezige jonge spelers- zien dat er voldoende toekomst is bij Altior.
Trainer Arjan vd Laan kon wel leven met deze nederlaag tegen het vandaag sterk voor de dag gekomen HBC. Hij had genoeg positieve punten gezien bij zijn team om vol vertrouwen te gaan werken naar de thuiswedstrijd:  zondag 10 oktober as. tegen RVC’33. Aanvang 14.00 u.
Leuk detail:
Toen Altior-legende "good old" Jan Zevenhoven hoorde dat Altior deze competitie tegen HBC zou spelen was hij benieuwd of zijn oude vriend en tegenstander Ton Peperkoorn ook bij de wedstrijd aanwezig zou zijn. Via de HBC-wedstrijdsecretaris werd het contact gelegd en zoals op bijgaande foto's te zien is hebben zij mooie herinneringen opgehaald!                                             AO / NvS