2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Deze competitiewedstrijd betekende ook een hernieuwde kennismaking met DONK-trainer Pieter van Zoest, die in het verleden deze functie ook bij Altior bekleed had. En hij bleek nog niets van zijn fanatisme verloren te hebben...
In een leuke en sportieve wedstrijd heeft het nog ongeslagen DONK uit Gouda beide punten meegenomen uit Langeraar.
Hoewel Altior in de oefencampagne verrassend met 0-4 had gewonnen bij DONK, was trainer Arjan van der Laan voorbereid op een zware wedstrijd.
Na het eerste fluitsignaal van de rustig leidende scheidsrechter Remco Lochtenberg uit Sassenheim was het Altior dat direct ten aanval trok. Dit leidde binnen 10 minuten tot een drietal schoten op het doel van DONK, maar keeper Bas vd Eem liet zich niet passeren.
Altior miste in de voorhoede node de creatieve Tim Heikoop, die vorige week na een ongelukkige landing in de wedstrijd bij sv DIOS zijn kuitbeen gebroken bleek te hebben. Zeker tot en met de winterstop zal Altior het zonder hem moeten doen.
In de 19e minuut was Sam vd Meer dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal uit een corner kon maar net door keeper vd Eem over de lat worden getikt.
Langzaam maar zeker kwam DONK beter in het spel. Met hun sterke  en ervaren spits Jeroen Borsboom en uitblinker middenvelder Mark van Doeland (de man met een prachtige fluwelen trap met links) werd DONK steeds sterker.
Na een half uur moest Altior keeper Jeroen Sassen voor het eerst handelend optreden: De lange spits Borsboom kreeg een vrije kopkans uit een corner maar Jeroen lag in de goede hoek.
De eerste helft vertoonde een gelijk opgaande strijd met twee echte kansen voor beide teams. Waarvan een enorme voor DONK vlak voor rust (schot net naast). Ruststand derhalve 0-0.

Na rust kwam het Goudse team van trainer Pieter van Zoest gedreven uit de kleedkamer.
Vanaf de aftrap creëerde DONK vier goede kansen en in de 49e minuut was het Jeroen Borsboom die een vrije schop van Mark van Doeland met de binnenkant voet in de hoek schoof: 0-1.
Toen kwam de memorabele 65e minuut: Eerst veerde heel Altior op toen keeper Bas vd Eem een schot niet onder controle kon krijgen en spits Eray Bozkurt er als de kippen bij was om de bal in het doel te werken. Maar helaas: scheidsrechter Lochtenberg oordeelde dat de keeper een hand op de bal had, hetgeen betekent dat een speler dan de keeper niet meer mag aanvallen. En nog in diezelfde minuut scoorde diezelfde Eray weer! Maar nu werd het doelpunt afgevlagd en -gefloten wegens buitenspel.
In de 72e minuut werd de wedstrijd beslist: een prachtige aanval van DONK kwam uiteindelijk terecht bij de op de 16 meterlijn staande Bas Houdijk die de bal met veel gevoel prachtig diagonaal bovenin de kruising plaatste; 0-2.
Gecontroleerd speelde het Goudse team de wedstrijd verder uit; twee kansjes voor Altior leverden geen resultaat meer op.
De reactie van trainer Arjan vd Laan na afloop was duidelijk. “De eerste helft waren we gelijkwaardig maar op basis van de tweede helft een terechte overwinning voor DONK”. Hij was blij dat ook in deze wedstrijd was bewezen dat het spel van Altior nog steeds beter wordt en dat goed partij kan worden gegeven tegen de top in Klasse 2C.
Volgende week zondag heeft Altior geen competitie verplichtingen en dinsdagavond 16 november wordt (vóór de interland Nederland-Noorwegen) geoefend: thuis tegen Aarlanderveen.

Op zondag 21 november wordt de competitie vervolgd met de uitwedstrijd tegen Bloemendaal.