Dotterbloemstraat 1
2153ES
NIEUW-VENNEP
tel. 0252-673518

Tot een kwartiertje voor tijd leek er missschien nog wat te halen voor Altior op bezoek bij koploper sv DIOS in Nieuw Vennep. In de stromende regen stond het immers nog maar 1-0. Maar toen maakte een benutte penalty aan alle illusies een eind...........

In een leuke en aantrekkelijke wedstrijd heeft Altior een nederlaag geleden tegen de koploper in de Klasse 2C. Het team van trainer Arjan van der Laan ging tegen DIOS (Doelen Is Ons Streven) met 3-1 onderuit.
In echt herfstomstandigheden (het regende en waaide de gehele wedstrijd) was het eerste kwartier voor Altior. Net als de week ervoor kreeg Altior al snel twee erg goede kansen, maar die leverden dit keer helaas geen doelpunten op.
Het eerste schot van Tim Heikoop, die na een prachtige pass van Tom van der Weijden de DIOS-verdediging te snel af was, verdween net naast het doel.
Even later ontving Tim de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot hij strak in. Maar met een katachtige reactie wist DIOS-keeper Rinse Klinkenberg de bal over de lat te tikken.
DIOS kwam steeds beter in het spel en in de 21e minuut was het  de lange centrale verdediger van DIOS die uit een corner de 1-0 binnen kopte. Vlak daarna was het Altior-keeper Jeroen Sassen die met een reflex een mooi schot van linkerspits Milan van de Keer wist te pareren.
Een grote aderlating voor Altior was het geblesseerd uitvallen van spits Tim Heikoop. In een luchtduel kwam zijn hoofd tegen het hoofd van een DIOS verdediger en kwam hij verkeerd op zijn been terecht. Hij werd vervangen door Sven de Regt.
Het laatste kwartier van de eerste helft was duidelijk voor DIOS. Ruststand 1-0.

Na rust kwam Altior opnieuw goed uit de kleedkamer, maar verder dan een hard schot van Eray Bozkurt dat via een verdediger van DIOS net naast ging kwam de ploeg niet.
Met de pas 16 jarige Tim van der Laan voor Rick Keijzer werd een verse invaller ingebracht .
Terwijl het steeds natter, kouder en donkerder werd (zelfs de veldverlichting moest aangezet worden) probeerde trainer Arjan van der Laan toch nog de gelijkmaker te forceren door het systeem aan te passen. Verdediger Tom van Vliet werd naar de kant gehaald en invaller Rody Blommestijn werd op het middenveld geposteerd om meer steun aan de voorwaartsen te geven.
En achterin ging men 1 tegen 1 spelen.
In de 77e minuut zag de goed leidende scheidsrechter Robbie Tiesinga uit Amsterdam in een licht contact in het strafschopgebied tussen een slalomende spits van DIOS en een Altior verdediger genoeg reden om de bal op de stip te leggen. Zwaar bestraft, maar daar had Robin van der Voort verder geen boodschap aan. Heel koel werd de bal hard en zuiver in de voor keeper Jeroen linker beneden hoek geschoten: 2-0.
Drie minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld. Een moment van onoplettendheid in de Altior-verdediging werd keihard afgestraft. Met een mooie geplaatste kopbal wist Ralf Noordam de bal achter doelman Jeroen te plaatsen: 3-0.
In de allerlaatste minuut kreeg ook Altior een strafschop na een overtreding binnen het 16 meter gebied. Aanvoerder Thijs Noordsij bleef goed kijken en stuurde de keeper de verkeerde hoek in.
Zo werd de eindstand bepaald op 3-1 en blijft DIOS koploper.
Trainer Arjan van der Laan was teleurgesteld in de uitslag maar was tevreden over de manier waarop zijn team gespeeld had. Dit geeft veel vertrouwen om van Altior een stabiele 2e klasser te maken.
Volgende week zondag - 7 november- om 14.00 u. thuis tegen DONK zal blijken of het jonge team van Altior de goede draad van de voorafgaande wedstrijden weer kan oppakken.