Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

De eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen -thuis tegen ESTO- zou volgens het programma gefloten worden door scheidsrechter N. Mourabit. Maar omdat deze blijkbaar verhinderd was stuurde de KNVB in zijn plaats P.A. (Peter) de Waard. Een detail, zult u zeggen. Waarover later meer.
In de eerste helft gebeurde er niet veel wat het vernoemen waard was.De eerste kans was in de 21e minuut voor ESTO, maar de kopbal op doel ging voorlangs. Een vrije trap voor Altior leverde ook weinig gevaar op voor de ESTO-keeper. Het spel golfde op en neer en kan het beste omschreven worden als slordig van beide kanten. Weinig kansen, met ESTO in die fase wel als de beter voetballende partij. Wel begon de scheidsrechter alvast de aandacht voor zich op te eisen door te beginnen met het uitdelen van gele kaarten in deze overigens zeer sportief verlopen wedstrijd. Ruststand 0-0.
Maar dan de tweede helft! Na vier minuten de eerste kans voor Rick Keijzer. Zijn schot werd door de ESTO keeper onschadelijk gemaakt. In de 53e minuut een scrimmage voor het Altior-doel waarbij Jesper den Besten tenslotte de bal over het Altior-doel schoot.
In de 58e minuut wisselde Altior trainer Ajan van der Laan Luuk den Haan en Tom van Vliet voor Davey Smits en Sven de Regt. En of het nu daardoor kwam, maar slechts één minuut daarna kwam een voorzet van Rick Keijzer terecht bij Eray Bozkurt die voor Altior de openingstreffer scoorde: 1-0.
En tien minuten daarna was het weer raak: na een mooie Altior-aanval over links kwam een strakke voorzet van aanvoerder Thijs Noordsij bij de tweede paal terecht bij Rick Keijzer die treffend afrondde: 2-0. Wie dacht dat daarmee de wedstrijd gespeeld was, had buiten scheidsrechter Peter de Waard gerekend. Die ging vrolijk verder met het uitdelen van gele kaarten om niets (na de wedstrijd bleken dat er in totaal 9 geweest te zijn). Toen Altior-aanvaller Eray vervolgens in het strafschopgebied van ESTO gehaakt en ten val gebracht werd dacht iedereen aan een penalty. Iedereen? Ja behalve...... juist.
In de 88e minuut kwam dan toch een tegentreffer: Na een corner gevolgd door een scrimmage scoorde Pim van Zoest de 2-1. En toen ging de blessuretijd in...... Waar heel Altior al bang voor was gezien het fluiten van deze man werd dan ook bewaarheid: na ruim 8(!) minuten blessuretijd rolde de bal tergend langzaam en onhoudbaar voor keeper Jeroen Sassen in de verre rechterhoek: 2-2. En na -voor de vorm- nog een minuutje te hebben laten doorspelen kwam het eindsignaal. Volgens onze tijdwaarnemer na 10 minuten en 11 seconden blessuretijd! Ongelofelijk. Wanneer je dan als scheidsrechter serieus met je vak bezig bent ga je daarna naar de kleedkamer. Maar deze man presteerde het om bij de ingang van de kleedkamergang zich nog even om te draaien om te kijken of hij nog commentaar kreeg..... Waar ben je dan mee bezig. Om vervolgens ook nog eens in de bestuurkamer te verklaren dat hij zo lang blessuretijd had bij getrokken om dat "de Altior-spelers hem irriteerden"....
Deze wedstrijd was voor hem duidelijk vele maatjes te groot. Of had de KNVB per ongeluk een verkeerde invaller gestuurd? Peter de Waard. Wij hopen hem in ieder geval nooit meer als scheidsrechter tegen te komen.

Naschrift: Dat het niet de eerste keer is dat deze scheidsrechter zo handelt is te vinden in de archieven van Het Amsterdamse Voetbal: