Vergierdeweg 265 A
2026BJ
HAARLEM
tel. 023-5375732

Op het mooie sportcomplex van vv Schoten in Haarlem-Noord heeft Altior nu ook de eerste uit-overwinning behaald.
Beide ploegen kenden elkaar niet echt, dus was iedereen benieuwd hoe deze wedstrijd zich zou ontwikkelen. Het enige wat ze gemeen hadden was dat Piet Valent bij allebei de verenigingen enige tijd trainer was geweest.
Statistisch gezien zouden beide teams aan elkaar gelijkwaardig moeten zijn: Altior met 4 punten en Schoten met 3, en allebei met een doelsaldo van 4 voor en 6 tegen.

Op een ongebruikelijk tijdstip (14.15 uur, dit vanwege meer ruimte in de kleedkamers bij het wisselen van de teams) blies scheidsrechter Gerrit Hulters uit Bodegraven voor het begin.
Altior was de technisch betere ploeg maar met veel fysieke inzet wist de thuisploeg veel te compenseren.
Het eerste kwartier was duidelijk voor Altior. Met vlot lopende aanvallen werden de oranje aanvallers aan het werk gezet, maar een mooie diepe bal op Tim Heikoop werd goed door de uitlopende Schoten-keeper tegengehouden.
In de 11e minuut was het wel raak: Een soepel lopende aanval over de linkerkant kwam uiteindelijk in de voeten van Tom van der Weiden. Op de rand van het strafschopgebied zette hij met een korte schijnbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been en wist vervolgens heel beheerst door de benen van een verdediger heen de bal in de korte hoek te plaatsen: 0-1.
Altior werd daarna wat slordig met vaker balverlies en in de 21e minuut was het Schoten-aanvaller Sjoerd Auwerda die met een prachtig bekeken schot de bal in de verre hoek bij Altiorkeeper Jeroen Sassen plaatste: 1-1.
De thuisclub rook nu meer en deed er nog (fysiek) een schepje bovenop. Dit leidde tot twee gele kaarten voor vv Schoten en een nare blessure voor linkerverdediger Sven van Vliet, die met veel pijn het veld moest verlaten. Ruststand 1-1.

Na de rust was het Altior dat het initiatief weer in handen nam. Een prachtige diepe bal van
Tom van der Weiden werd in het strafschopgebied in de lucht door Tim Heikoop ineens op de slof genomen. Maar tot groot geluk van vv Schoten kwam de bal via de binnenkant van de kruising
terug in de handen van de keeper.
Altior bleef aandringen, maar een goed terug gekopte bal van Tim Heikoop werd helaas verkeerd geraakt door Eray Bozkurt.
Af en toe kwam vv Schoten er gevaarlijk uit en uit een hoekschop kreeg linkerspits Dylan van der Kuijl een prachtige vrije kopbal in het 5 meter gebied. Gelukkig voor Altior kopte hij de bal over.
In de 68e minuut kwam Altior weer op voorsprong: Bij een mooie diepe bal op Elray werd door de grensrechter van vv Schoten de vlag omhoog gestoken voor buitenspel. Echter: de -zeer dicht op de bal staande- scheidsrechter wuifde het vlagsignaal weg.
Eray gaf een prima voorzet en opnieuw was het -net als vorige week- Tim Heikoop die hoog boven iedereen uit springend de bal in het net kopte: 1-2.
De laatste 20 minuten waren er nog kansen aan beide kanten met o.a. een prachtig schot van Tom op de lat en een prima redding van Jeroen.
Na 96 minuten spelen (blijkbaar zien meerdere scheidsrechters ons graag lang spelen...) klonk het laatste fluitsignaal en konden de drie punten in de tas mee naar Langeraar.
Een breed lachende trainer Arjan van der Laan was zeer tevreden over de inzet en ook het bij vlagen goede spel van zijn team. Ook de ingebrachte wissels toonden zich eerste-elftal waardig,  wat Arjan nog meer plezier gaf.
“In een seizoen heb je een selectie nodig met 14-16 gelijkwaardige spelers. Dan kun je een rol van betekenis gaan spelen.”
Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Foreholte uit Voorhout zal blijken of Altior de huidige 4e plaats in deze 2e klasse C met succes kan verdedigen.