Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Op ons zonovergoten sportcomplex in Langeraar werd deze zondagmiddag de strijd aangebonden met een voor ons "oude bekende" tegenstander: Foreholte uit Voorhout. Waar Foreholte de wedstrijden hiervoor nipt verloren had was Altior juist aan de goede kant van de score gebleven.
En Altior kende een bliksemstart! Want al in de derde minuut wist Luuk den Haan de bal mooi vrij te maken en te spelen naar Tom van der Weijden. Die stuurde op links Tim Heikoop de diepte in en Tim schoot met een prachtig geplaatste boog - hoog over Foreholte keeper Piet Meeuwissen heen - de bal in de rechterbovenhoek: 1-0!
Meteen na de aftrap een gevaarlijke aanval van Foreholte, maar de bal smoorde in een woud van Altior-verdedigers.Het spel golfde nu op en neer met corners aan beide kanten. Foreholte had het meeste balbezit en Altior probeerde daar onderuit te counteren. Zo rond de 20e minuut raakte Eray Bozkurt geblesseerd. Na behandeling door Marco probeerde hij het nog wel een tijdje maar moest na een half uur spelen toch gewisseld worden: Sven de Regt was zijn vervanger.
Er volgde een rommelige fase met kansen over en weer: er werd gestreden met veel inzet zonder dat het onsportief werd. Na een overtreding op Tim -die het af en toe zwaar te verduren had- ontving zijn tegenstander de gele kaart.
De spelerswissel pakte goed uit voor Altior: in de 38e minuut was het Stan Janssen die de bal goed terugkopte waarop Sven de Regt in het drukbezette strafschopgebied van Foreholte het best oplette: 2-0!
Foreholte ging nu echt druk zetten, maar dan is daar altijd nog Altior-keeper Jeroen Sassen die in de laatste 5 minuten vóór de rust nog drie uitstekende redding verrichtte. Ruststand 2-0.
Jeroen ging na rust verder waar hij gebleven was met een katachtige redding in de 49e minuut bij een van richting veranderde bal. Een schot van Foreholte ging maar net over het doel, een tegenstander kreeg nog een gele kaart, het bleef rommelig en Foreholte domineerde. Het lukte Altior maar niet om daar onderuit te komen, al hield de verdediging met veel inzet stand. Ook Altior ontving -haar enige- gele kaart omdat Sam van der Meer niet wist dat pootje haken verboden was. Kort daarna kwam Rody Blommestijn hem vervangen. Met nog ruim een kwartier te spelen bracht Foreholte drie nieuwe krachten in het veld. Tim trok nog eens ten aanval en passeerde heel wat tegenstanders maar zijn actie stierf in schoonheid. Tijd om hem te vervangen door Rick Keijzer.
In de 78e minuut volgde dan toch de bijna onvermijdelijke tegentreffer: Joost Jansen schoot namens Foreholte de bal onbereikbaar voor Jeroen laag in de linkerbenedenhoek: 2-1. De druk van Foreholte nam nog meer toe maar de Altior-verdediging hield stand. Al moet hier welgezegd worden dat daar nog een redding op de doellijn door Rick en nog drie fabelachtige reddingen door keeper Jeroen voor nodig waren.
Na nog 2 minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Jaggan voor het eind. Mooi detail: deze pas 20 jarige leidsman werd vergezeld door zijn vader (ook scheidsrechter) en zijn opa die zelfs 50 jaar scheidsrechter was geweest!
Foreholte streed voor wat het waard was en had misschien ook wel een punt verdiend, maar ze misten een echte afmaker. En dit jeugdige Altior toonde na deze overwinning weeer eens aan dat het een echt team is, kundig geleid door een tevreden trainer Arjan van der Laan.
We zijn inmiddels opgeklommen naar een (gedeelde) 3e/4e plaats.
Zondag 31 oktober a.s. gaan we naar Nieuw Vennep om daar om 14.30 u te spelen tegen de nog ongeslagen koploper s.v. DIOS. (Weer) een mooi meet-moment om te zien hoe we er voor staan.                                                                                                                                                             NvS.