2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

In een niet hoogstaand duel heeft Altior de eerste thuisoverwinning geboekt tegen de Reeuwijkse Voetbalvereniging Concordia (RVC ’33).

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen vrijdag begraven Ton den Haan ,oud-jeugdleider en vertrouwenspersoon van Altior) was het Altiorspits Tim Heikoop die na 15 min de eerste kans kreeg. Zijn schot ging echter net naast. Altior had in die fase het betere van het spel en in de 20e min was het Altior aanvoerder Thijs Noordsij die vanaf eigen helft aan een prachtige solo begon. Na een "klutsbal" op de middenlijn kon hij ongestoord op RVC doelman Stefan vd Meer aflopen en heel beheerst schoof Thijs de bal links langs de keeper in het net:1-0.
Direct daarna zette RVC '33 een tandje bij en moest Altior achteruit.
Maar Altiorkeeper Jeroen Sassen bewees opnieuw zijn waarde met enkele prima reddingen.In de 32e minuut moest hij echter toch de bal uit het net halen: Een corner van RVC werd hard naar de rand van het strafschopgebied getrapt en daar stond Aartjan van Dijk klaar om de bal hard door een woud van benen in de hoek te schieten. 1-1
Het laatste kwartier van de eerste helft golfde het spel op en neer. Na een mooie Altior-aanval bracht een steekpasje van Tom van der Weijden spits Luuk den Haan in stelling, maar door goed keepen wist doelman Stefan van der Meer van RVC '33 een doelpunt te voorkomen.
In de 41e minuut kreeg RVC middenvelder Aartjan van Dijk zijn 2e gele kaart voor commentaar op de leiding en moest met rood het veld verlaten. Ruststand 1-1.

Met twee verse invalkrachten (Sven de Regt en de 18-jarige Joost Sassen voor Stijn vd Meer en Luuk den Haan) begon Altior aan de tweede helft.
Trainer Arjan van der Laan had opdracht gegeven het veld breed te houden om meer ruimte te creeren. Maar RVC gaf zich niet zomaar gewonnen.
In de 48e min stond RVC spits Frank Stolwijk helemaal vrij op 5 meter van het doel, maar zijn kopbal ging gelukkig voor Altior net over.
Altior werd steeds sterker maar RVC verdedigde compact en gaf weinig kansen weg.
In de 76e min. maakte RVC linkerspits Rens Mathot ter hoogte van de middenlijn een onnodige, buitensporige overtreding. Scheidsrechter Rob Waleveld uit Leiden keek het eerst even rustig aan maar trok vervolgens gedecideerd opnieuw de rode kaart.
Met de moed der wanhoop verdedigden de 9 van RVC hun doel tegen de 11 van Altior. Vol inzet bleven de mannen uit Reeuwijk Dorp strijden voor elke bal. Altior probeerde het wel, maar veel aanvallen strandden in het drukbezette strafschopgebied van de tegenstander.
In de 85e min was het dan toch eindelijk raak voor Altior: Een corner werd door Rick Keijzer kort genomen op aanvoerder Thijs Noordsij. Met een prachtige trap bracht die de bal bij de tweede paal.
Daar sprong Tim Heikoop hoog boven iedereen uit en kopte de bal met uiterste precisie in de rechterbovenhoek: 2-1!
Het restand van de wedstrijd speelde Altior rustig uit. Na  nog enkele minuten blessuretijd kon de eerste overwinning in deze competitie worden bijgeschreven.

Trainer van der Laan was erg blij met de overwinning maar constateerde ook dat het veldspel wel beter kon.
Laten we hopen dat dit volgende week te zien is in de uitwedstrijd tegen vv Schoten aan de Vergierdeweg 265A in Haarlem(aanvangstijd 14.15 uur!).