Datum

27 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het is Altior niet gelukt om in de derby tegen DOSR uit Roelofarendsveen de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. Tegen het beter voetballende DOSR werd met 1-2 verloren.
De uitslag doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was maar het tegendeel is waar.

Waar we normaal bij deze streekderby heel veel bezoekers ontvangen, moesten we nu door de corona-maatregelen helaas genoegen nemen met een fractie daarvan.

Het was Altior dat aanvankelijk sterk uit de startblokken kwam en in de eerste 5 minuten de geel-rode ploeg uit Roelofarendsveen onder druk zette. Echt gevaarlijke situaties leverde dit echter niet op. DOSR kwam steeds beter in het spel en nadat keeper Jeroen Sassen katachtig een prachtig schot uit de kruising wist te tikken was het na 8 minuten wel raak. Linkerspits Damian Hoogenboom wed diep gestuurd en gaf vanaf de doellijn strak voor. Als een duveltje uit een doosje was daar spits Joey van der Geest die bij de eerste paal de bal binnenwist  te tikken: 0-1.
Je zou denken dat Altior hiervan geleerd zou hebben, maar nog geen 7 minuten later zagen we een kopie van het eerste doelpunt. Damian Hoogenboom stond dit jkeer op de juiste plaats om de 0-2 te laten aantekenen.
Wat Altior vervolgens ook probeerde: het lukte vandaag niet. Te haastig spelen, verkeerde keuzes en slechte balcontrole zorgden ervoor dat DOSR keeper Mike van der Poel een erg rustige eerste helft had. Zo liep men steeds achter de feiten aan. Ruststand 0-2.

Na rust probeerde Altior met nog meer inzet de wedstrijd om te draaien maar veel effect had dit niet. Door het aandringen van Altior kreeg DOSR meer ruimte en daar wist men wel raad mee. Met soms prachtige aanvallen werd de Altior-verdediging regelmatig onder druk gezet. Gelukkig wist Altior-keeper en steunpilaar Jeroen Sassen -vakkundig opgelapt door zijn broer Marco na een flinke blessure, opgelopen in de wedstrijd van een week eerder- met enkele goede reddingen verder onheil voor de ploeg van trainer Arjan van de Laan te voorkomen.
Ondanks enkele aanvallende wissels kwam Altior er niet echt aan te pas. Sporadisch kwam er nog een kans, zoals een kopbal van Reben Taha -in de vorige aflevering van Altior - DOSR nog succesvol- die over het doel verdween. In de blessuretijd kreeg de ingevallen spits Rick Keijzer de bal goed aangespeeld door Ed van der Weijden. Binnen het 16 meter gebied werd hij onreglementair tegen de grond gewerkt en kreeg Altior een strafschop van de goed en rustig leidende scheidsrechter Gerrit Hulters uit Bodengraven.
Aanvoerder en penalty-specialist Thijs Noordsij plaatste zich achter de bal en heel rustig en bekwaam stuurde hij keeper van der Poel de verkeerde hoek in: 1-2.
Dat bleek ook het laatste wapenfeit: bij het laatste fluitsiignaal namen de mannen uit Roelofarendsveen terecht de drie punten mee naar huis.

Aan trainer Arjan van der Laan de taak om het jeugdige Altiorteam voor te bereiden op de volgende wedstrijd: zondag 4 oktober a.s. om 14.00 uur uit tegen Foreholte in Voorhout.
De afgelopen twee jaar werd daar met prima veldspel gewonnen. Zou dat weer mogelijk zijn?