De afgelopen twee jaar werd met mooi en goed voetbal Foreholte in Voorhout verslagen.
Maar deze keer verloor Altior daar met 4-1.

Het was een wedstrijd onder bijzondere (virus-)omstandigheden.
Op de tribune alleen de radioverslaggevers van Radio Bollenstreek en Radio Hollands Midden, iemand van de schrijvende pers en twee leden/begeleiders namens het bestuur van Altior.
Daarnaast stonden om het veld zes Foreholte-stewards met gele hesjes maar verder geen publiek.

Na 1 minuut en 51 seconden spelen liep Altior al achter de feiten aan.
Op dezelfde manier als vorige week tegen DOSR ging het nu ook mis.
De snelle linkerspits Jesse Tijsse van Foreholte ging op volle snelheid met de bal aan de voet naar de achterlijn, speelde hard en laag de bal in het doelgebied en spits Sam Lemmers was er als de kippen bij om de bal achter keeper Jeroen Sassen te schieten. 1-0
Een domper voor de jongens van Arjan van der Laan.
Het vertoonde spel was onrustig maar ook Foreholte wist geen potten de breken.
Langzaam maar zeker ging Altior beter voetballen. Echte kansen leverde dit nog niet op, maar met grote inzet werd het doel van Foreholte gezocht.
Met de wind in de rug en af en toe de lange bal werden de oranje voorwaartsen gezocht.
In de 36 minuut kreeg Altior loon naar werken: Een diepe bal vanuit het middenveld werd keurig doorgekopt op Ed van der Weijden die zich behendig vrij maakte in het 16 meter gebied.
Doelman Matthijs Guijtt van Foreholte was te laat om Ed te stoppen en raakte zijn been.
Gedecideerd wees scheidsrechter Bora Ari uit Heerhugowaard naar de stip: penalty!
Onze specialist Thijs Noordsij nam plaats achter de bal, stuurde de keeper naar links en schoot de bal zuiver in de rechterhoek binnen: 1-1.
De laatste 10 minuten voor rust waren duidelijk voor Altior met goed spel. Zo gaf Tom van der Weijden een prachtige pass op zijn broer Ed die net naast schoot.
Ruststand 1-1.
Na rust kwam Altior eerst goed uit de startblokken, maar in de 48e minuut ging het toch weer mis.
Een hoekschop van Foreholte werd bij de 2e paal keurig terug gekopt door spits Lemmers en door de vrijstaande opkomende centrumverdediger Tjeerd van der Zwaan in het doel gewerkt. 2-1
In de 57e minuut wisselde Altior-trainer Arjan van der Laan Andre Paarlberg voor de snelle Rick Keijzer.
In de 63e minuut zorgde een ongelukkig balcontact van Sven van Vliet opnieuw voor een hoekschop voor Foreholte..Weer verdedigde Altior onvoldoende en kon spits Lemmers nu zelf uit de rebound de 3-1 op het scorebord brengen.
In de 76e minuut leek Altior de aansluit-treffer te maken: Een vrije schop van Ed van der Weijden werd van 18 meter keihard in de rechterbeneden hoek geschoten. Maar Foreholte-keeper Guijtt ranselde de bal uit zijn doel. De keepers waren in vorm: onze keeper Jeroen Sassen had inmiddels  al driemaal prima reddingen verricht bij gevaarlijke schoten van Foreholte.
Door blessures moest trainer Arjan van der Laan beide centrumverdedigers wisselen. Met Reber Taha voor Rody Blommestijn en Sam van der Meer voor Sebastiaan van Veen bleef Altior de aanval zoeken. Maar tot een aansluit-treffer kwam het niet.
In de 85e minuut werd de wedstrijd definitief beslist: Een mooie voorzet van middenvelder Ivo Smits werd keurig door de lange Foreholte-spits Lemmens in de verre hoek gekopt: 4-1, wat ook de eindstand werd.
Zo heeft Altior na drie gespeelde wedstrijden pas een punt gehaald (nog wel beter dan vorig seizoen,...)
Zondag 11 oktober a.s. om 14.00 u.de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal.
Helaas weer zonder publiek maar natuurlijk vanaf 14.00 uur te beluisteren op Radio Hollands Midden:  via internet: https://rtvhollandsmidden.nl/luister-online   of via de ether: 107.4 FM
AO/NvS                                                                               De foto is van 0172sport