Altior verspeelt voorsprong tegen Bloemendaal

Datum

11 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Geen toeschouwers op het sportcomplex toegestaan (een paar getrouwen keken noodgedwongen toe vanaf de parkeerplaats), stewards aangesteld, toegang bewaakt, kantine dicht, tribune -op de radioverslaggever na- leeg.......... De realiteit van het voetballen onder de huidige corona-regels. Niet leuk, om het maar eens voorzichtig te omschrijven. En gezien de oplopende besmettingscijfers zou dit voorlopig wel weer eens de laatste wedstrijd geweest kunnen zijn.
En dan die wedstrijd. Ook die verliep in mineur voor Altior, dat er ook in de tweede thuiswedstrijd niet in slaagde om de punten in Langeraar te houden.Tegen het ook matig gestarte Bloemendaal (2 nederlagen en 1 overwinning) werd met 1-4 verloren.
Daar zag het echter in de eerste helft zeker niet naar uit!
Met fris en enthousiast voetbal werden de bezoekers onder druk gezet. Maar tot echte kansen kwam het nog niet. Tot de 19e minuut: Ed van der Weijden werd door zijn broer Tom vrij voor de keeper gezet, maar doelman Siem Bonnema kwam goed uitlopen en het schot van Ed verdween via zijn lichaam over de achterlijn. Meteen de volgende minuut: weer een doelpoging van Ed (kopbal). Het spel golfde op en neer en aan de andere kant zagen we een minuut daarna een prachtig diagonaal schot van Bloemendaal-rechterspits Nout van Zweeden. Met buitenkant rechts schoot hij de bal onbereikbaar voor keeper Jeroen Sassen langs hem heen tegen de binnenkant van de paal. Tot geluk van heel Langeraar stuiite de bal het veld weer in.
Dan: de 23e minuut: doelpunt voor Altior! Dachten we tenminste. Maar de mooie kopbal van Ed werd wegens buitenspel afgekeurd. Het bleek uitstel van executie: in de 28e minuut zette Tom van der Weijden met een prachtige diepe bal spits Rick Keijzer aan het werk. Rick was veel sneller dan de verdediging van Bloemendaal maar werd onreglementair in het strafschopgebied tegen de grond gelopen: Penalty!
Opnieuw was het aanvoerder Thijs Noordsij die de terecht toegekende strafschop onberispelijk laag in de linkerhoek (voor de kijker) binnenschoot terwijl de keeper de andere kant op dook: 1-0.
Zodat Thijs de Altior-topscorerslijst blijft aanvoeren...
Waar Altior op jacht ging naar de 2-0 was het echter juist Bloemendaal wat er een schepje boven op deed. En met resultaat: na ruim een half uur spelen kwam een verkeerd weggekopte bal uit de verdediging  terecht bij de rechterspits van Bloemendaal. Met een afgemeten voorzet bereikte die zijn collega aan de ander kant -Koen Beerens- die de Altior-back achter zich liet en met een diagonaal schot de gelijkmaker aantekende: 1-1. Vlak voor rust werd het nog erger voor Altior: in een uiterste poging de bal nog te raken tikte Sven de Regt de bal tegen de eigen doelpaal waarop het voor de meegelopen Bloemendaal-aanvaller Koen een klein kunstje was de terugspringende bal in het doel te plaatsen. Ruststand 1-2.

Na rust was de eerste kans voor Altior, maar het schot van Ed verdween net naast het doel.
Daarna was het Bloemendaal wat het heft in handen nam. Met goed voetbal werd Altior steeds verder achteruit gedrukt en was het opnieuw keeper Jeroen Sassen die Altior in de race hield.
Maar door twee goede acties waren het de aanvallers van Bloemendaal -waaronder de sterke linksbuiten Koen Beerens die scoorde maar ook niet te beroerd was om mee te verdedigen- die uiteindelijk de uitslag van 1-4 op het scorebord brachten.
Die Koen kreeg overigens 4 minuten voor tijd nog een publiekswissel En terecht. Alleen jammer voor hem dat er geen publiek was......
Trainer Arjan van der Laan was wel tevreden over de eerste helft en gaat daar op voortborduren.

Door de winst van ASC is Altior inmiddels wel op de laatste plaats beland. Hopelijk kan de ploeg laten zien dat zij daar niet thuis hoort. De betekenis van Altior ("steeds hoger") zal nu echt in praktijk gebracht moeten worden!
Hopelijk gebeurt dat a.s. zondag 18 oktober in de uitwedstrijd tegen Laakkwartier in Den Haag.
Als tenminste a.s dinsdag  geen strengere corona-maatregelen door het kabinet worden afgekondigd.........                                                                               AO/NvS