Datum

20 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze zonnige nazomerdag speelde Altior de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2020-20121 in Den Haag tegen HSMH (Houdt Moedig Stand Haag).Vorig jaar werd hier met 2-5 gewonnen door 5 doelpunten van de gebroeders van der Weijden.
Beide ploegen hadden niet echt goed gepresteerd in de bekercompetitie en kwamen wat nerveus uit de startblokken. HSMH begon wat feller en de eerste 10 minuten speelde het spel zich af op de helft van Altior. Maar verder dan twee schoten kwam HSMH echter niet en keeper Jeroen Sassen werd niet in problemen gebracht.
Na een kwartier kwam Altior beter in de wedstrijd, hoeveel de opbouw en de passing soms nog wel te wensen overlieten. Maar de zeer jonge ploeg van trainer Arjan van der Laan zag dat het technisch behendige HMSH de acties te ver doorvoerde en kwam er als reactie met snelle counters uit.
Toch was het HSMH dat in de 27e minuut de eerste echte kans kreeg, maar doelman Jeroen wist een van dichtbij ingeschoten bal met een snelle reactie van de voet tot corner te verwerken. Niet veel later een prachtige actie met als hoofdrolspelers Tom en Ed van der Weijden. Helaas voor Altior werd het harde schot  door de goed spelende Haagse doelman uit de kruising getikt. Een hoofdrol voor beide keepers dus.
De 0-0 ruststand gaf de verhoudingen in de eerste helft goed weer.
Na rust zagen we aanvankelijk een beter spelend Altior dat een aantal mooie kansen kreeg. Een schot op doel door Thijs in de 50e minuut kwam er via de onderkant van de lat weer uit uit en een volgende doelpoging uit de korte draai van Ed  werd door de betrouwbare keeper van HSMN via de paal tot corner verwerkt.
In de 53 minuut hield heel Altior zijn adem in: keeper Jeroen kwam bij het plukken van een hoge bal verkeerd op zijn voeten terecht en moest langdurig verzorgd worden. Reserve doelman Mike van Tol werd klaar gestoomd om in te vallen maar Jeroen verbeet de pijn en wist de wedstrijd uit te spelen.
Een dubbele wissel volgde:Sam v.d. Meer en Tim Heicoop werden vervangen door Sebastiaan van Veen en Rick Keijzer.
Na 70 minuten kwam HSMH met 10 man te staan omdat na drie al toegepaste wissels er nog een speler geblesseerd raakte.
Altior dwong HSMH achteruit maar de spaarzame uitvallen van die ploeg bleven gevaarlijk.
Door slordig verdedigen was het in de 84 minuut de ingevallen 38 jarige routinier Ahmet Akbulut die goed doorzette en de bal panklaar voor de voeten van aanvaller Ones Omri neerlegde. De snelle rechterspits wist dit kansje te benutten en Altior keek zo vlak voor tijd tegen een 1-0 achterstand aan. Vervolgens probeerde HSMH het tempo uit de wedstrijd te halen: die fase kende  veel overtredingen en blessure gevallen.Zeer regelmatig lag er een speler op de grond maar scheidsrechter Vally Karagantcheff gaf aan alle blessure tijd er bij te zullen tellen. Wat hij ook keurig zou doen.
Met de moed der wanhoop probeerde Altior met lange ballen in goede schotpositie te komen, maar weinig lukte.
Tot in de vijfde minuut van de blessuretijd!
Een vrije schop vanaf de middenlijn door aanvoerder Thijs Noordsij kwam in het strafschopgebied en hoog boven iedereen uit wist Tom van der Weijden gelijkmaker binnen te koppen.1-1!!
Drie minuten daarna blies scheidsrechter Karagrantcheff voor de laatste keer en hadden beide ploegen het eerste wedstrijdpunt te pakken.

Trainer Arjan van der Laan was blij met het behaalde punt maar merkte op dat Altior de laatste 20 minuten slimmer had moeten spelen. Tegen 10 man had veel meer de breedte gehouden moeten worden om ruimte in het centrum te creëren.
Maar het ene punt werd gekoesterd en dankbaar mee naar Langeraar genomen.

Zondag 20 september a.s. de eerste thuiswedstrijd: de derby tegen DOSR uit Roelofarendsveen.
(Die ploeg speelde deze eerste wedstrijddag ook gelijk; 2-2 tegen RKDEO)

Een mooie gelegenheid voor onze Oranje brigade om te laten zien waartoe men in staat is.

AO/NvS met foto's van CK

Naschrift: kijk ook even naar het verslag op de site van 0172sport met daarin een filmpje van het Altior-doelpunt! Via deze link: