Altior verliest bekerwedstrijd door penalty in blessuretijd

Datum

13 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Bij tegenstander Den Hoorn in Delft, wat uitkomt in de eerste klasse, gebeurde er in de eerste helft van deze bekerwedstrijd weinig bijzonders. Den Hoorn was de bovenliggende partij. Altior had weinig in te brengen maar hield wel de nul. Als een van de weinige hoogtepunten zagen we een bijna geslaagde actie van Ed v.d. Weijden die 'n stuk of vier tegenstanders passeerde maar daarna zijn schot zag eindigen in de handen van de keeper. Ruststand 0 - 0.

Hoe anders ging het er na de rust aan toe! Nauwelijks begonnen aan de tweede helft was het de thuisclub die op voorsprong kwam: 1-0. Maar slechts een paar minuten daarna wist Ed uit een voorzet van Tim Heikoop het vijandelijk doel te vinden: 1-1. Daar hield het niet mee op: Na een overtreding op Tom v.d. Weijden in het stafschopgebied liet aanvoerder en penalty-koning Thijs Noordsij  de 1-2 aantekenen. En toen even later diezelfde Tom weer onreglementair gestuit werd wat opnieuw een penalty opleverde zorgde Thijs zelfs voor een 1-3 tussenstand. Dat hadden weinig mensen verwacht.
Helaas voor Altior werd het al snel daarna ("te snel", volgens Altiortrainer Arjan v.d. Laan) 2-3  nadat de geblesseerde Rodney Blommestijn voorbij werd gesneld door de Den Hoorn spits die vervolgens met een  stiftbal scoorde. In de slotfase viel ook nog  de gelijkmaker uit een kopbal na een corner: 3-3. Bij beide tegendoelpunten werd er door de Altior-verdediging niet adequaat ingegrepen. De blessuretijd brak aan. En terwijl iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel kreeg Altior in de laatste minuut nog een domper te verwerken: Den Hoorn leek nadrukkelijk op zoek naar een penalty en kreeg die zowaar ook nog in de laatste minuut....  Was dat een optelsommetje? In ieder geval werd ook die penalty benut: in de rebound nog wel nadat keeper Jeroen Sassen in eerste instantie de inzet had gestopt! Zuur... De wedstrijd eindigde een halve minuut daarna. Eindstand 4-3.

Hier eindigt het bekeravontuur voor Altior. We kwamen uit in een sterke poule met twee eerste-klassers en een goede zaterdag tweede-klasser. "Leerzaam" volgens de trainer, die erop wees dat Altior  er volgende week, wanneer de competitie begint, echt moet staan. Dat moet dan gebeuren op zondag 20 september uit bij HMSH aan de Vrederustlaan 117 in Den Haag. De week daarnà is op zondag 27 september de eerste thuiswedstrijd en wat voor een: De streekderby tegen DOSR!

NvS met dank aan Cor Koeleman, waar ook de foto's van zijn.