Uitslag Langeraars Klaverjas-kampioenschap '23 - Altior

Uitslag Langeraars Klaverjas-kampioenschap '23

8 februari 2023 12:15


KOPPEL RINUS KLIJN/RUUD VAN DER ZWET LANGERAARS KLAVERJASKAMPIOEN 2023

Na twee jaar het niet kunnen organiseren van het Open Langeraars Klaverjaskampioenschap vanwege de Corona pandemie kon op vrijdag 03 februari j.l. voor de vier en dertigste keer door dertig koppels gestreden worden om te titel Langeraars klaverjaskampioen. Minder koppels dan in de voorgaande edities. Ook nu bleek maar weer de invloed van de corona jaren op dit soort activiteiten.


De winnaar van dit toernooi, georganiseerd door de Algemene Sportvereniging Altior, werd het gelegenheidskoppel Rinus Klijn/Ruud van der Zwet. Koppelgenoot van Ruud van der Zwet moest door pech onderweg verstek laten gaan, maar stand-in Rinus Klijn was een prima vervanger.

Heel veel wisselingen deze avond, zeker in de bovenste gelederen, maar dat maakt het allemaal spannend. Het resultaat na ronde één was dat het koppel Carlos van Lammeren/Ruud Valentijn op de eerste plaats stond met 2112 punten. Koppel Gertjan Koopman/Nico Poelwijk nam de tweede plaats in met 2043 punten en de derde plaats was voor het koppel Jaap Kempenaar/Jan Volgering met 1947 punten.

Na ronde twee klom het koppel Dennis Bouwmeester/André Nieuwenhuizen van plaats zestien naar de tweede plaats en koppel Jan Sanders/Mari van Tol van plaats zeventien naar de eerste plaats. Koppel Carlos van Lammeren/Ruud Valentijn zakte van één naar drie. Koppel Gertjan Koopman/Nico Poelwijk zakte van twee naar vijf en koppel Jaap Kempenaar/Jan Volgering zakte van drie naar zelfs twaalf. Koppel Angelique Pieterse/Lenno van Vliet klom van elf naar vier.

Na ronde drie bestond de top drie uit koppel Angelique Pieterse/Lenno van Vliet eerste, 5379 punten, koppel Jan Sanders/Mari van Tol tweede, 5164 punten en koppel Theo van der Salm/Piet Verhage derde (waren tiende), 5092 punten. Koppel Dennis Bouwmeester/André Nieuwenhuizen en koppel Carlos van Lammeren/Ruud Valentijn (zoals verwacht) zakten respectievelijk van plaats twee en drie naar plaats zeven en twaalf (zoals verwacht). Het gelegenheidskoppel Rinus Klijn/Ruud van der Zwet was intussen op elkaar ingespeeld en klom van plaats veertien naar de vierde plaats met 5071 punten.

Bij de start van de laatste ronde waren de verschillen miniem. Verschil tussen koppel één en twee 215 punten. De onderlinge verschillen tussen de nummer twee en nummer tien varieerden van 21 t/m 91 punten. Koppel Dré Verhoef/Ria Verhoef behaalde in de laatste ronde 2024 punten en klom daarmee van de achtste naar de derde plaats met een totaal van 6884 punten. Koppel Jaap Kempenaar/Jan Volgering klom met met 1882 punten van de zesde naar de vierde plaats met 6823 punten. De koppels Gab van der Hoorn/Willem Ubink (5e) en Dennis Bouwmeester/André Nieuwenhuizen (7e) zakten respectievelijk met 1348 punten en 1184 punten naar de tiende en zestiende plaats. Koppel Eric van Krimpen/Elly van der Pijl steeg met 2058 punten van de vijftiende naar de zesde plaats, 6669 punten. Koppel Jan Sanders/Mari van Tol moest met 1462 punten de tweede plaats prijsgeven en eindigde op de zevende plaats met 6626 punten. Koppel Angelique Pieterse/Lenno van Vliet zakte met 1706 punten van de eerste naar de tweede plaats, 7085 punten. Koppel Rinus Klijn/Ruud van der Zwet had een geweldige laatste ronde. Met 2349 punten werd dit koppel met een totaal van 7420 punten de winnaar van dit toernooi. Mari van Tol reikte als winnaar van de vorige editie aan het eind van deze avond de prijzen uit. 
Schermafbeelding_2023-02-08_om_12.24.04.png

foto_1._UITREIKING_3E_PRIJS_5073_2.JPG

Uitreiking 3e prijs aan Dré en Ria Verhoef (r) door Mari van Tol (l), winnaar vorige editie.

 

 

foto_2._UITREIKING_2E_PRIJS_5078_1.JPG

Uitreiking 2e prijs aan Angelique Pieterse (r) en Lenno van Vliet (m) door Mari van Tol (l), winnaar vorige editie.

 

 

foto_3._UITREIKING_1E_PRIJS_5084_1.JPG

Uitreiking 1e prijs aan Rinus Klein (r) en Ruud van der Zwet (m) door Mari van Tol (l),
winnaar vorige editie.

 

 

foto_4._UITREIKING_WISSELBEKER_5086_1.JPG

Uitreiking wisselbeker aan Rinus Klijn (r) en Ruud van der Zwet (m) door Mari van Tol (l), winnaar vorige editie.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!