schoolvoetbal toernooi bij Altior

20 mei 2022 11:00


woensdag 11 mei was het gezellige schoolvoetbal toernooi voor groep 5,6 en 7 van Aeresteijn.

IMG-20220511-WA0013.jpg

Aeresteijn-voetbaltoernooi 2022 bij Altior

“Het gaat vandaag om kinderen uit de groepen 5, 6, en 7; zij spelen onderlinge wedstrijden om de Aeresteijn & Altior-cup en de Penalty-bokaal. Groep 8 heeft onlangs in de regionale finale gespeeld en gaat nu door in de landelijke competitie,” zegt Pedro Langelaan, bestuurslid en lid van de technische commissie van Altior.

Bij binnenkomst krijgen alle kinderen eerst te horen in welk team zij het veld op mogen: de teams krijgen namen van topclubs uit de UEFA Champions League. Trainers van Altior, die de meeste kinderen wel kennen als Altior-pupil, hebben teams samengesteld, die ongeveer wel aan elkaar gewaagd zullen zijn.

Als scheidsrechters worden de leden van de Walking Football-groep van Altior ingeschakeld: allemaal ’oude opa’s’.

Altior-voorzitter Dave Lieverse geeft het startsein om exact 14:00 uur: enthousiast rennen de kinderen naar hun veld voor de strijd om één (Luuk: “of allebei”) van de felbegeerde prijzen mee naar huis te nemen. Lieverse: “Mooi toch, jong en oud samen op één veld!”

Scheids R. Hilgevoord komt na de eerste wedstrijd terug in de kantine: “Ik heb nog nooit zo’n wedstrijd gefloten, maar er zijn echt leuke voetballertjes bij, hoor!”

Ook meester Bryan (25) van groep 5 is, als toeschouwer, van de partij: “Vandaag komen hier twee belangrijke ’symbolen’ van de Langeraarse gemeenschap samen: Altior en Aeresteijn. Ik zie alleen maar lachende koppies, ze hebben allemaal plezier! De volgende keer wil ik zelf ook wel een team coachen.”

Rilano uit de klas van meester Bryan wilde vandaag niet meedoen: “Ik zit op de welpen, dat vind ik leuk! Ook Emma (9) blijft liever langs de lijn. Jack uit groep 8 staat vandaag op doel bij het penaltyschieten: “De meeste had ik wel, maar sommige waren gewoon te hard!” De penalty-bokaal gaat tenslotte mee in de tas van Bob Sanders met 5 goals en de cup is voor Bayern München, met Stan, Pepijn, Isa, Joep, Evy, Jop, Ben, Sara, Jesse en Danique in de opstelling, die FC Porto in de finale van de mat veegden met maar liefst 3-1.

Loek Sassen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!