afscheid van twee oude dames

20 mei 2022 10:45


we nemen helaas afscheid van 2 dames
Afscheid van twee “oude” dames.
Nou ja, écht oud zijn ze nog niet, maar wat voetbaljaren betreft gaat dat zéker op voor Els van Leeuwen, die samen met Marloes van Smoorenburg onlangs een punt gezet heeft achter haar voetbalcarrière. Els vond het na 34 jaar (!) op haar 51 ste wel “mooi genoeg geweest”. En hoewel Marloes “pas” 27 jaren jong is, kan zij ook terugkijken op een carrière van ruim 20 jaar voetbal.
Een vroege starter dus, op haar 6 de begonnen bij NSV en via het illustere Iduna en TAVV zeven jaar geleden, met het gehele team, overgekomen naar Altior. “Ik heb in die 20 jaar echt een hele mooie band opgebouwd met de meiden; je groeit als het ware met elkaar op. En bij elke club leuke en
mooie dingen meegemaakt.” Maar haar werk en de reisafstand begon aan de motivatie te knagen. Els is weliswaar “pas” op haar 17 de gestart, maar kan gerust en met alle respect een “ouwe rot in het vak” worden genoemd. Zij startte bij Iduna, ging mee naar TAVV en ook in 2015 mee naar Altior.
Aan élke club heeft ook zij leuke herinneringen, zoals b.v. bij TAVV de wekelijkse mop van de dag van trainer Johan. Bij Altior hebben beiden leuke herinneringen aan de weekendjes uit, het borreltje na de donderdag training, de saamhorigheid ( “juist door de diversiteit in de groep”) en alle leuke activiteiten naast de wedstrijden.
Ze hebben nog wel een ( al héél lang bestaande) wens : dat het Damesteam vast op het 1 ste veld mag spelen. Want tenslotte vormen de Dames óók “het 1
ste elftal. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!