Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Familie Buskermolen wint familie-klaverjastoernooi

15 november 2021 14:30

Het familieklaverjastoernooi mocht in 2020 vanwege de corona geen doorgang vinden. Op 12 november in 2021 kon het toernooi nog net doorgaan voordat op zaterdag 13 november nieuwe coronabeperkingen ingevoerd zouden gaan worden.

Het houden van dit toernooi was anders dan normaal. Bij binnenkomst moest het coronabewijs (QR-code) getoond en gescand worden en vanwege het tijdstip van sluiting werden er geen vier ronden van 16 giften gespeeld, maar drie ronden van 16 giften.

Voor het achtendertigste Altior familieklaverjastoernooi hadden elf families zich ingeschreven. Op dit jaarlijks door de Algemene Sportvereniging Altior georganiseerde toernooi werd de familie Buskermolen voor de tweede keer de kampioen. In voorgaande vijf toernooien werd de familie Buskermolen tweemaal derde, tweemaal tweede en eenmaal eerste.

Ronde één bracht de familie Buskermolen al op de eerste plaats met 7551 punten, gevolgd door de familie Maurits en als derde de familie Egberts. Na ronde twee bleven de families Buskermolen, Maurits en Egberts op de eerste t/m de derde plaats. Familie Van Tol-2 zakte na een slechte ronde van de vierde naar de zesde plaats en de familie Sanders klom van plaats vijf naar vier. Ook familie Da Silva klom een plaatsje, van zes naar vijf. Familie Van der Pijl steeg van negen naar zeven. Familie Bij-Elkaar-Geraapt bleef achtste. Familie Van den Bos zakte van zeven naar negen en familie Van Tol-1 en familie Slof verwisselde van plaats, respectievelijk de tiende en elfde plaats.

Bij het ingaan van de derde en laatste ronde ronde was het verschil tussen de familie Buskermolen en de familie Maurits 365 punten. Familie Buskermolen behaalde 6532 punten tegen de familie Maurits 6308 punten en daardoor werd de familie Buskermolen met een voorsprong van 589 punten de winnaar van dit toernooi met een totaal van 20525 punten. De familie Maurits werd tweede met 19936 punten. Met 7005 punten klom de familie Van Tol-2 van de zesde naar de derde plaats met een totaal van 19001 punten. Familie Egberts, met 5706 punten, zakte van plaats drie naar vier, totaal 18394 punten. Familie Sanders zakte van vier naar acht en familie Da Silva van vijf naar zes. Familie Bij-Elkaar-Geraapt klom een plaats van zeven naar zes en de familie Slof zelfs twee plaatsen van elf naar negen. De familie Van de Pijl zakte 3 plaatsen van zeven naar tien. De winnaar van twee jaar geleden, familie Van Tol-1, werd na deze laatste ronde de rode lantaarndrager. Aan het eind van de avond werden de prijzen uitgereikt door Mari van Tol, teamleider van de familie Van Tol-1.

3e_plaats.JPG

Uitreiking 3e prijs aan John van Tol (r) (team familie Van Tol-2) door Mari van Tol (l) (team familie Van Tol-1, winnaar 2019).

2e_plaats.JPG

Uitreiking 2e prijs aan Davy Maurits (r) (team familie Maurits) door Mari van Tol (l) (team familie Van Tol-1, winnaar 2019).

1e_plaats.JPG

Uitreiking 1e prijs aan Elly van der Pijl (r) (team familie Buskermolen) door Mari van Tol (l) (team familie Van Tol-1, winnaar 2019).