Geslaagd Walking Football-toernooi

5 oktober 2021 17:00


Tien teams uit alle windstreken namen vrijdag 1 oktober deel aan de 2de editie van ons eigen Walking Football-toernooi: Hoofddorp (2 teams), Amstelveen, Voorschoten, Maarssen, Dordrecht, Hoorn èn een team van de gemeente Nieuwkoop. En uiteraard ook Altior, met 2 teams.

In twee poules van 5 werden op 2 veldjes van 40 x 25 meter de wedstrijden (6 tegen 6) gespeeld, onderbroken door een lunch voor alle in totaal ruim 100 deelnemers en hun begeleiders. Uiteraard volgden er de halve finales en de finale. Die laatste werd, terecht, gewonnen door SV Always Forward uit het Noord-Hollandse Hoorn, ten koste van de andere finalist, Altior “Effe Breed”.

Plezier en voetballen was het motto voor deze dag. Aan grote bekers deden en doen we niet: de winnaar kreeg een taart met foto van Altior, evenals het door een geheim comité verkozen sportiefste team SV Overbos 2, uit Hoofddorp. Beide taarten hebben de uitgang niet gehaald… Overigens: álle teams kregen, tot hun hilariteit, een set met 2 potten Langeraarse augurken, een geste die we bij de thuiswedstrijden van ons 1ste team altijd ook aan de scheidsrechter geven.

Afbeelding1.jpg

Met de sfeer zat het wel goed: "Supergezellig!", "Goed dát jullie het informeel houden en geen focus leggen op prestatie", en "Dat broodje kroket bij de lunch is ook niet verkeerd…"

Dirk van Sluisdam (77) van GSC/ODS (Dordrecht): "Het is voor ons ook wel ’n end weg….Maar dit is wèl ’n schitterend complex; dat zie je niet vaak!"

Zelfs bij onze eigen Engel Hoogeboom begon het te kriebelen: "Ik heb net een nieuwe knie, maar misschien doe ik volgend jaar wel mee?!"

Jan van der Salm (73), nét een maand actief bij Altior: "En ik mocht vandaag toch al meedoen! Ik heb nooit gevoetbald (mocht ik niet van mijn vader en later een eigen (boeren-) bedrijf, dus teveel risico). Ik golf ook, maar teamsport is eigenlijk toch leuker, de derde helft (in de kantine) ook!"

Wethouder Gerben van Duin (team gemeente Nieuwkoop): "Ja…. en ik heb net nog gescoord! Ik speelde vroeger bij vv Noordwijk en heb sport in mijn portefeuille, dus ik geniet wel van zulke activiteiten. Sommigen zien sporten als een gesubsidieerde hobby van mensen, maar ik zie het vooral als een investering in gezondheid en preventie tegen allerlei fysieke malaise. Kijk, ik kan vanuit het gemeentehuis de mensen niet gezonder maken…; dat gebeurt hier! Het verenigingsleven is zo belangrijk voor het sportieve en sociale leven binnen kleine woonkernen!"

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Met dank aan de diverse sponsors, de Club van 100, het bestuur van Altior en last but not least: de bardames Marijke, Fien, Joke en Deborah, de scheidsrechters Rob en Jan (Buist) en de toernooileiders Bert en Piet.

 

Volgend jaar zéker weer !

Peter en Charles. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!